Lachen? Check Master of None: niet zomaar grappig!

Wat kijk je als het wachten is op nieuwe afleveringen van je favoriete Netflix series en de nieuwe reeks Suits ook in no-time klaar is? Na lang zoeken, keek ik afgelopen maand naar de comedyserie Master of None. Superleuk, een must see voor je maandagavond. Om relaxed je week te starten.

Deze comedy, gemaakt door stand-upcomedian Aziz Ansari, won vorige week als Best Comedy Series de Critics’ Choice Television Awards. Niet zomaar een grappige serie dus.

Ik had nooit eerder van hem gehoord, maar in Amerika is Aziz Ansari, een kleine Amerikaanse man met roots in het arme deel van India, erg bekend. Ansari maakt van normale zaken iets bizars en heeft het talent om bij delicate en bijzondere thema’s precies het omgekeerde neer te zetten.

Als New Yorkse dertiger Dev maakt hij in de serie slimme grappen over serieuze en minder zware thema’s. Dev neemt je mee in zijn dagelijkse ups en downs: over de zoektocht als single naar echte liefde in New York, het binnenhalen van sterke acteerrollen, toestanden van jonge ouders of over waarom mannen zich zo idioot kunnen gedragen.

Talks & Treasures - Master of None 2

 

Stand-upcomedian Aziz Ansari

Op een gegeven moment deed Master of None me denken aan Seinfeld. Pas later, toen ik de stand upcomedy show van Aziz Ansari in Madison Square Garden zag, begreep ik waarom: ze zijn allebei acterende stand-upcomedians. Supersterke grappen, het acteerwerk is wat minder maar dat maakt de serie gelukkig niet minder hilarisch.

De stand-upshows van Ansari zie je direct als je Master of None zoekt en zijn echt een aanrader. De ‘Creepy Dudes’-grappen over hoe mannen omgaan met vrouwen zijn hilarisch. Echt!

Nieuwe romantiek

Naast acteren in de serie Master of None, schreef Ansari afgelopen jaar ook een boek, de New York Times bestseller New Romance. De Nederlandse vertaling verschijnt begin februari en staat op mijn bestellijstje. Hoewel ik me afvraag of een geestige comedian ook een goed boek kan schrijven, ben ik toch heel nieuwsgierig geworden naar Moderne Romantiek.

Voor vanavond staat eerst nog een van zijn shows in de planning. En jij, heb jij nog typische maandagavondplannen?

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *