Winter in America… Nee hier please?!

Echt winter, die sneeuwstorm in Amerika, ik zou er zo voor verhuizen! Ik zie op Instagram de mooiste winterplaatjes voorbij komen en ik like ze allemaal. Vorige week kwam ik aardig in de ‘wintermood’: kou, ijs en zelfs een beetje sneeuw, een héééél klein beetje in Rotterdam. Met plezier krab ik het ijs van de vooruit, echt.

Als ik hoor dat mijn familie in de Ardennen door de sneeuw wandelde afgelopen weekend, moet ik me inhouden om niet meteen naar Baraque Michel te rijden. I love snow…en winterweer. Wie nu denkt dat ik ga skiën heeft het mis. Ik ben geen wintersporter, maar ik krijg de neiging om skiles te gaan nemen zodat ik een goede reden heb om te gaan.

Talks & Treasures - Winter Sneeuw

Ik hou nu eenmaal van de seizoenen, dat het weer verandert en de omgeving. Eigenlijk heb ik het liefst de boel even op zijn kop: van eten tot kleding tot actie of vervoer. Eerder schreef ik over die warme jas die ik kocht bij We Are Labels. Die heb ik tot nu toe vijf keer gedragen, WARM! Echt heel fijn. Maar niet als het buiten 10 graden is.

Dus draag ik de ‘in between seasons’-jas die eigenlijk niet echt meer kan. En heb ik nog steeds geen boerenkool gemaakt, want nog niet koud genoeg. Vanmiddag hoorde ik een reclame die ging over ‘boerenkool in DIT winterweer’. Best grappig. Net als de twee ruitenkrabbers die ik afgelopen week in de brievenbus kreeg.

Winter graag!

Ik wilde deze winter elke week een bourgondische stoofpot maken of een knusse winter BBQ in de sneeuw, een romantische winter picknick bij het ijs en gezellige warme drankjes bij de open haard. Maar die plannen zet ik nog even in de ijskast en de runderlappen liggen stand-by in de diepvries. Totdat het eindelijk echt winters wordt. En vooral blijft.

Talks & Treasures - Winter Sneeuw

Intussen houd ik de sneeuwval in de Ardennen in de gaten en als er in de voorjaarsvakantie ook maar een klein laagje ligt dan rij ik er direct heen.

Als dit nog een paar jaar zo blijft denk ik toch echt aan een sneeuwvakantie. Geen skivakantie, maar net zoiets als een zonvakantie. En dan in de sneeuw.

Talks & Treasures - Winter Sneeuw

Ik weet, er zijn ergere dingen in de wereld. En er zijn ook veel mensen heel gelukkig dat het niet glad en koud is. Daarvoor ben ik heus blij dat ze nu alleen regen en wind hoeven te trotseren. Maar het liefst heb ik een echte winter, please!

 

 

Beelden via classygirlswearpearls.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *