Lekker water drinken? Maak infused water!

Infused water klinkt toch echt heel spannend. Hoewel ik liever een gezellige cocktail maak, is het slim om af en toe gezond te doen. Meer water drinken en dat langer volhouden dan een paar dagen. Hoe doe je dat?

Lekker water drinken? Maak infused water!

Infused water

Citroen of limoen in je glas helpt al. Maar je kan meer maken van je kraanwater! Pinterest staat vol met de mooiste potten ‘infused’ water: lekker water met fruit, groente of kruiden er in. ‘Happy’ water noemen ze het in Bali. Zodat het makkelijker vol te houden is. Ook met minder ‘s zomers weer.

Water is hot en past in de trend van back to basic. Het is makkelijk te krijgen, kost niks en het is goed voor je lichaam. Na het waterflesjes tijdperk, stapten we massaal over op de duurzame water-bottle. Inmiddels zijn de ordinaire waterflesjes not done.

Lekker water drinken? Maak infused water!

Wat je deze zomer op je aanrecht, eettafel en werkplek moet hebben staan is een mooie pot, kan of fles infused water!

Ik kocht ter motivatie in Parijs deze glazen waterflessen van Serax: een kleine ter vervanging van het eeuwige spablauw flesje op mijn bureau en een grote fles voor tijdens het eten. Het helpt, het ziet in ieder geval beter uit.

Lekker water drinken? Maak infused water!

Op Pinterest verzamelde ik een aantal recepten om je water te vullen met een lekkere mix aan smaken. Ik las ook ergens dat bepaalde fruit-groente combinaties detoxerend werken.

Met de zomer in zicht ga ik er een sport van maken om zoveel mogelijk water te mixen. Met druiven bijvoorbeeld…

Heb jij ook een recept voor infused water? Deel het gerust als reactie onder het blog. 

Foto’s: 1. tastyyummies.com 2. en 4. stylemepretty.com 3. backtotheroots.com 5. fourandknowmore.blogspot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *