Zomerfilms & zwoele salsa op Zuid

Fijne zomerfilms helpen me elk jaar weer om dat relaxte vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden. Dit jaar heb ik geluk met het Festival Latino Americano in Rotterdam. Tegen de tijd dat ik weer verlang naar vakantiesferen, zak ik onderuit bij een Zuid Amerikaanse film en laat ik me meeslepen door de taal, de muziek en het verhaal.

Zomerfilms met passie

Bij Lantaren Venster zie je van 17 tot en met 21 augustus zomerfilms vol passie en muziek: van vurige romantiek tot streetlife in Rio de Janeiro of Latijns Amerikaanse geschiedenis. Mix dat met de vaak Spaanse of Portugese taal en je komt er al snel in zomerse stemming vandaan.

Ultimo Tango vertelt het liefdesverhaal over de twee meest bekende tangodansers die 50 jaar lang samen dansten. Met mooie beelden en bruisende muziek is dit één van de zomerfilms voor op het lijstje.

Talks & Treasures - Festival Latino Americano

Een andere die ik wil zien is El incendio. Over twee dertigers, die op het punt staan een huis te kopen. Hun relatie verandert als er ongeplande zaken op hun pad komen. De spanning loopt op in deze film met verhitte gesprekken en vurige karakters.

Dromen…

Vol passie maar minder romantisch is Fighting for Peace. De Nederlandse Joost van de Valk volgde voor zijn film twee jonge boksers (14 en 15 jaar) uit een van de meest gewelddadige favela’s. De droom van deze jongens? Nationaal bokskampioen worden. Hun gevecht?  Een beter leven voor zichzelf en hun families.

Geen tienertroubles, puberperikelen of puistenpraat van deze jongens, maar de dagelijkse realiteit van armoede en drugs. Een knap verhaal met bijzondere beelden.

Talks & Treasures - Festival Latino Americano

Ook in de films  ‘Rara’ en ‘Alba’ hebben Zuid Amerikaanse pubers iets heel anders aan hun hoofd. Zeker voor ouders met kinderen mooi om te zien. Het leuke aan dit festival is dat je na de film (behalve bij Alba) kan blijven zitten voor een Q&A.

Salsa op Zuid

Is je liefde weer opgebloeid tijdens je vakantie? Of ben je op zoek naar zomerliefde? Dan kun je je uitleven bij het concert van La-33, een een wereldberoemde salsagroep uit Bogotá. Stilzitten is geen optie! En wie van salsadansen houdt, of het wil uitproberen, kan daarna meteen terecht om te swingen.

Het Festival Latino Americano duurt van 17 tot en met 21 augustus 2016. En met een beetje zon of warm weer verandert deze hotspot in een keer tot een van de leukste plekken met een terras aan het water.

Dus zet hem in je agenda deze zwoele plek op Zuid.

Filmpje, dansje, borreltje, wandelen langs het water…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *