Lola: rosérood met Spaans temperament

In één week twee keer bij hetzelfde restaurant eten is wat overdreven, maar Bar & Kitchen Lola kreeg het voor elkaar. Het rosérode interieur en de keuken met Spaans temperament zorgen er voor dat ze, voor je het weet, je nieuwste BFF in de Rotterdamse town is.

Het is een lekker ding die Lola, van boven tot beneden: leuke lampen aan het plafond en een superstrakke bar. Net een maand open is het, deze zomerse hotspot aan de Schiedamse Vest.

Talks & Treasures - LOLA -8

Als het mooi weer is, zit je buiten heerlijk in de zon, en is het minder fraai dan strijk je neer bij één van de hoog of laag zittende tafels binnen.

Talks & Treasures - Bar restaurant Lola

Begin deze maand at ik er voor het eerst met een vriendin. Bijkletsen over de vakanties, glaasjes rosé en een tapasplank om te delen. Zelfs op die bewolkte dag leek Spanje even heel dichtbij. En waanden we ons bijna in Catalaanse sferen met een belachelijk lekkere creme Catalane en churros.

Het is dat vriendin weg moest anders hadden we vast opnieuw besteld. Thuis kreeg ik de familie gek met de desserts: waarom ik niet iets meegenomen had.

Lola, hello again…

Later die week liep ik met oudste heel de dag door de nattigheid tijdens onze (haar) shopdag in Utrecht. Het bleef maar regenen! En waar ga je dan heen als je weer terug bent in Rotterdam? Precies. Toen R en jongste ons van het station haalden, reden we al snel door naar Lola. Hetzelfde fijne menu, met extra churros. Instant blije tieners!

De tafel naast ons bestelde die avond Lola’s special: een kan Josefine’s Sangria. Die zag er spannend genoeg uit om alleen al daarvoor terug te gaan. Want drankjes aan de prachtige bar of op het zonnige terras buiten is natuurlijk ook een optie. Voor wie na de vakantie minder wil eten.

Talks & Treasures - LOLA -3

Niet onbelangrijk is dat je voor het lekkere eten bijna Spaanse bedragen afrekent. Dan komt die Costa Dorada wel heel erg dichtbij!

En het aller, allermooiste aan lekkere Bar & Kitchen Lola is: die churros bestel je ook los, gewoon bij de koffie. Vooral heel fijn voor oudste die daarmee een nieuwe hotspot heeft om komend schooljaar haar BFF’s mee naartoe te nemen.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *