Uit je eigen stad:Urban green in Rotterdam CS

Talks & Treasures - Uit je eigen stad

Eerder schreef ik al over Uit je eigen stad, het restaurant waar je met mooi weer lekker in de tuin eet. In het weekend is er een Stadsmarkt met verse producten van eigen land én is de bloementuin geopend.Een prachtplek, iets buiten het centrum.

Al dat urban green, dat gezonde lekkere eten, mocht van mij al eerder dichter bij het centrum. Zo dachten ook de eigenaren van Uit je eigen stad gelukkig ook. Centraler dan Rotterdam CS wordt het haast niet.

En het werkt: ik  ben er laatst in een week vier keer geweest. Dan ben je na je vakantie echt weer thuis in Rotterdam. Dat lijn 4 (tijdelijk) aan de achterkant van het station stopt, maakt de verleiding wel heel groot. Op weg naar de trein, naar de stad, naar kantoor, ja zelfs wachten op een berichtje van de automonteur loopt uit op een bezoekje aan deze groene hotspot.

Thee plukken

De toegang van het strakke stationsgebouw aan het Proveniersplein,  is met de komst van de stadsboerderij meteen een stuk warmer en groener. De inrichting is strakker dan de bekende ‘famerstyle’, maar nog steeds herken je de stoere boerderij er in.

Talks & Treasures - Uit je eigen stad

Nieuw en anders dan bij de andere vestiging is de ‘binnenpluktuin’ en daar word ik echt heel blij van. Je plukt hier geen bloemen, maar je eigen thee! De mooi gestapelde kratten staan niet zomaar ter decoratie (was op zich ook al heel leuk geweest), maar er groeien verschillende smaken thee in.

Wie van zoet houdt, plukt verderop ook nog zijn eigen stevia. Je kiest, knipt en drinkt je gezonde verse bakje thee. Et voila, het begrip theetuin krijgt opeens een heel andere betekenis.

Uit je eigen stad Rotterdam CS

In de hoek van het nieuwe restaurant vind je de minimarkt vol regionale producten en verse groenten, met als nieuwkomer de overheerlijke chocolade van De Bonte Koe.

Iets heel anders tussen al dat moois en lekkers, is de boekenhoek van Leeszaal Rotterdam West waar je boeken kunt lezen en zelfs meenemen. Je brengt ze gewoon een andere keer terug. Of niet, dat kan ook.

Wachten op de trein wordt op deze manier wel heel relaxed! De regelmatige reiziger zou bijna vertraging wensen.

Urban green

Wie niet binnen wil zitten, neemt buiten plaats op een van mooie houten banken. Het is zo’n fijne plek waar altijd beweging is en iets valt te zien: mensen met haast, families die elkaar weer zien of verliefde stellen die gepassioneerd afscheid nemen.

Waar je bij de boerderij aan de Marconistraat echt een buitengevoel krijgt, is de nieuwe vestiging juist levendig groen. Of urban green. Een heel fijne mix!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *