De Staat: lekker en relaxed aan Zuiderstrand

Talks & Treasures - De Staat - lekker en relaxed aan Zuiderstrand

Samen de zon in de zee zien zakken bij De Staat op het Zuiderstrand. Ja hoor, het was zo’n avond vorige week. Eindelijk waren R en ik sinds de zomervakantie weer eens samen aan zee. Met zonnige dagen in het vooruitzicht, wil ik alleen maar terug naar deze behoorlijk romantische plek. Ook om nog eens zo’n plateau vol lekkers te eten.

Jongste logeerde bij oma, en zat daar te chillen langs de sloot. Oudste had andere bezigheden dus grepen wij onze kans om er samen op uit te gaan. Bij ons thuis is de zee altijd een goed idee. Deze keer kozen we voor het Zuiderstrand in Scheveningen, daar waren we ruim tien jaar niet geweest.

Bosjes van Poot

Het mooie aan deze plek is dat je door natuurgebied de Bosjes van Poot (ja zo heet het echt, genoemd naar jachtopziener Willem Poot, lang, lang geleden). We liepen eerst verkeerd en kwamen uit bij een heel kneuterig volkstuintje midden op de tramlus.

We vroegen een paar oudere dames welke van de twee strandtenten de leukste was. Eén van hen zei (in keurig Haags, niks Schevenings aan te horen) dat je bij De Staat het lekkerste eet. Toen was de keuze snel gemaakt.

Strandpaviljoen De Staat

Nadat je eerst een stukje door de duinen wandelt, kom je (in tegenstelling tot het strand aan de andere kant van de Pier) op een plek waar maar één strandtent is, De Staat. Het was er gezellig druk, maar niet te, en de sfeer is heel relaxd. Geen zorgen over je strandtenue, in surferstyle kan eigenlijk alles wel.

Nadat R een duik in de zee nam, mij te fris die dag, aten we samen van het Staatsplateau. Wijntje, happen en dan de sunset als achtergrond. De Staat werkt met biologische producten en lekker brood. Probeer als dessert de Sticky Toffee en je gaat zeker weten terug. Voor het ontbijt, de lunch of gewoon een bak koffie.

Relaxed & romantisch

Talks & Treasures - De Staat - lekker en relaxed aan Zuiderstrand

Toen wij er waren, lagen er kitesurfers in het water en was het rustig op het strand. Het is er zo groot dat je dat gevoel op een tropische dag vast nog steeds hebt. Alleen al daarom is deze plek aan het Zuiderstrand een aanrader. Ook als je niet bij een strandtent wil zitten.

‘s Avonds laat wandelden we, met volle maan, terug door het donkere bos. Precies, daar wordt een mens romantisch van.

Vooruit, volgende keer nemen we de meiden weer mee want dit moeten ze natuurlijk zien. En proeven. Ook dat.

Meer inspiratie voor leuke strandtenten? Of check Culpepper, of Tijn Akersloot.

In Rotterdam zit je hier heel fijn aan het water.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *