Rotterdam: de Rotterdamse Oogst Markt

Afgelopen weekend was ik in Limburg en daar koop je ‘bij de boer’. Meteen van het land (of de kip), vers in huis. Aanbellen of omlopen is niet nodig: je legt wat geld neer en neemt mee wat je graag wilt hebben.

Jammer genoeg heb je dat niet in de stad. Maar gelukkig is er twee keer per maand een boerenmarkt waar die relaxte boerenland sfeer ook hangt: de Rotterdamse Oogst Markt.

Hier worden producten verkocht die in of rond Rotterdam worden verbouwd, verwerkt of verhandeld. En je kan er ook heel gezellig zitten om iets te eten.

Talks & Treasures - Rotterdamse Oogst Markt

Vers en lekker

Twee keer per maand zet de oogstmarkt de kramen neer in Rotterdam Noord op het Noordplein. Een van de eerste oogstmarkten in West (op het Heemraadsplein) bezocht ik toen de meiden nog klein waren. Hooibalen in de stad, dat had wel wat voor ze.

Laatst was ik er weer eens met R. en bleek het ook een perfecte borrelplek met oesters, wijn, een biertje of een sapje. Maar voor lunch kan je er ook terecht. Je koopt bij elke kraam iets lekkers, zoekt een plekje en geniet.

Talks & Treasures - Rotterdamse Oogst Markt-01

Rotterdamse Oogst

Daarnaast ga je er natuurlijk heen om heerlijke verse producten in te slaan: allemaal uit de regio en van het seizoen. Ik ontdekte een bloemenkraam die zóveel moois verkocht! Dat ik binnenkort vreemd ga van bloemist. Ooohh..

Denk niet alleen aan groenten, kazen of bloemen.Ook worsten, wijn, olijfolie en bier. En nog veel meer. En altijd leuk: de meeste verkopers op deze markt hebben een goed verhaal bij hun producten. Geen idee waarom het merk Natte Thee heet? Vraag het maar eens.

Talks & Treasures - Rotterdamse Oogst Markt-02

Check voor de marktdagen Rotterdamse Oogst.

TIP: neem genoeg contant geld mee…

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *