Sittard: Hotspot Windraak 31

Waar de hotspot van Sittard ligt? Restaurant Windraak 31 vind je bovenaan de berg in het gehucht Windraak. Een verborgen plek voor toeristen. Je rijdt er namelijk makkelijk langs. Voor je het weet, ben je alweer richting het volgende dorp.

Wat Windraak 31 een hotspot maakt? Het is nog geen jaar open en het is nu al enorm populair bij de locals. Sinds afgelopen zomer deed ik drie pogingen om er een tafel te reserveren. Pas de laatste keer was ik op tijd. Ruim twee weken tevoren! En het is een aanrader.

Talks & Treasures - restaurant Windraak 31

Goed eten, geen fratsen

Waarom? Het eten is goed, de bediening super aardig en de sfeer is heel relaxt. Wat me opviel, is dat er veel verschillende mensen komen: wandelaars, inwoners uit de buurt, vriendinnen en families. Ik was er tijdens de herfstvakantie op dinsdag, een dag waarop de scholen in Limburg nog geen vrij hadden. De meiden hadden de trampoline buiten voor zichzelf. Maar in het weekend loopt het hier vol met families.

Wij namen die middag ruim de tijd voor de high tea: die was lekker en goed van smaak. Geen ingewikkelde culinaire toestanden maar goed gevulde wraps, sandwiches met smaak en verse zoetigheid. Toen er nog sandwiches over bleven, verraste de bediening ons met de vraag of ze die konden inpakken om mee naar huis te nemen. Een doggiebag? Ach, waarom niet?

Haast on-Limburgs. Of juist Limburgs? Ik kom bij mijn ouders ook maar zelden weg zonder een bakje saus of eten. In ieder geval is de vriendelijke bediening en service één van de redenen dat Windraak 31 zo populair is.

Hotspot Sittard

Daarbij komt dat het restaurant op een top plek ligt. Het gehucht Windraak, gemeente Sittard, stelt weinig voor en telt nog geen 100 inwoners. Maar het geheim van deze plek zit hem in iets anders: als je de oude Windrakerberg afloopt, wandel je zo het Windrakerbos in. Als kind kwam ik er vaak en werden er speurtochten uitgezet, of liepen we uren rond. En was er, behalve een appel van de boer, niks aan horeca. Hoe leuk dat je daar in de buurt nu lekker kan eten!

Een leuk weetje: restaurant LUNA op de Markt in Sittard is van dezelfde onderneemster. Ik lunchte er de dag ervoor en at er afgelopen zomer op het terras. Een prima plek voor goed eten. De spareribs die ze maken zijn volgens oudste de lekkerste die ze ooit at.

Ben je in het zuiden? Rij of wandel even die berg op naar de Windraak..

Beeld homepage via Windraak 31

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *