Stroop Rotterdam: een buurt conceptstore

Bij Stroop Rotterdam weten ze wat lekker is. En ook wat mooi en hip is. Deze hotspot in Rotterdam West verkoopt naast stroopwafels een mix van design en vintage producten. Het concept van Stroop Rotterdam is om buurtbewoners een plek te geven voor hun producten en initiatieven. En daarom past het perfect in het lijstje concept stores die je niet mag missen.

Talks & Treasures - STROOP Rotterdam

Stroop, wafels en zuur vlees

De verse stroopwafels met verschillende smaken zijn zeker een ritje naar deze buurt waard, maar er is meer. Je kunt er leuk zitten met een bakje koffie, een broodje en ander lekkers.

Toen ik er was, stond er ZUURVLEES op het menu. Met mijn Limburgse en bourgondische roots ben ik dan meteen verkocht. Dat Stroop Rotterdam dit gerecht maakt, is niet zo heel gek als je weet dat stroop één van de ingrediënten is van zuurvlees. De kok vertelde dat hij een variant ging maken met pruimen. Voor alle Limburgers in Rotterdam: let’s go!

Talks & Treasures - STROOP Rotterdam

Mooie spullen, vintage en design

Als je er bent (en ja Rotterdam West ligt iets uit de route, maar daar vind je meestal de leukste plekken) neem dan even de tijd voor deze conceptstore Stroop, want er is zoveel moois te zien. En er zijn mooie spullen bij voor fijne prijzen, waardoor het lastig is om zonder iets naar buiten te lopen. Oudste was mee die ochtend en kocht een boekje van Mwah als verjaardagscadeau voor een vriendin en ik koos een vintage mosterdkleurig vaasje. Dé kleur van 2016!

Talks & Treasures - Stroop Rotterdam

Stroop Rotterdam

Op de agenda van Stroop staan regelmatig events die je vaak gratis kan bezoeken. In het achterste deel van de winkel is ruimte voor exposities, filmavonden, bijeenkomsten of workshops. Het ultieme ‘buurthuis meets buurtwinkel’ concept. Houd de Facebookpagina in de gaten voor nieuwe events.

Wat opvalt in deze Rotterdamse conceptstore is de super relaxte sfeer en de leuke mix aan vintage en design spullen. Daardoor blijf je lekker lang hangen en vind je de mooiste dingen. Nu alleen nog een keer terug voor een bakje zuurvlees!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *