Zomerse witte sangria recepten

Witte sangria is een van die zomerse drankjes waar je het vakantiegevoel net iets langer mee vasthoudt. Het fruitige drankje met witte wijn is weer eens iets anders dan de rode variant.

Van een oom (de man van de kervelsoep) kreeg ik een recept dat het meest lijkt op de witte sangria waar mijn moeder sinds kort dol op is. Met de opmerking:

“maar je kunt natuurlijk ook zelf wat in elkaar flansen met cava, grand marnier, gezeefd vers sinaasappel, wat fruit en hatsekiedee.” 

TIP: wees zuinig met suiker! Of beter, laat het er helemaal uit. In ieder geval in dit recept totaal overbodig. Beginnersfoutje van mij, smerig zoet was het.

Recept witte sangria

Net als met zuur vlees verschillen de recepten voor sangria per regio of familie. Ik zocht er een aantal bij elkaar, zodat je kunt kiezen uit smaken.

Bovenaan met rozenwater!

Een likeurtje Cointreau en blauwe bessen

 met limoncello

Van Martha Stewart: cognac en mango.

Gemberbier en appelcider

In dit filmpje: cava en ananas.

Cranberry’s en kruiden

Of met rum

Bijna gezond met komkommer en meloen.

Tip: gebruik viognier

Je ziet, hét recept bestaat niet. Dat maakt het allemaal zo geweldig makkelijk om te maken. Haal de koelkast en fruitschaal leeg en duik de wijnkast (of beter -kelder) in.

Er is één dingetje: je hebt wat geduld nodig want meteen opdrinken kan niet. Minimaal een nachtje in de koelkast is het lekkerst.

Andere zonnige drankjes met rosé.

Beeld homepage: The Kitchy Kitchen  Daaronder: Bon Appetit, Uit Pauline’s Keuken, Half Baked Harvesst, The kitchen is my playground

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *