Busje Bloemen: vrouwen aan het stuur!

Busje Bloemen rijdt als fleurige hotspot door Rotterdam, bloemen op wielen of rrrrollende blommen. En wat denk je? Alweer stoere en ondernemende vrouwen aan het stuur!

Wat is dát? Laatst kwam ik Busje Bloemen onderweg tegen en stapte ik de bus in. Het is precies wat je denkt: waar ooit broden en levensmiddelen lagen, staan hier bloemen.

Dé oplossing voor (in ieder geval) mijn buurvrouwen waar alleen de kaasboer of pakketbezorger voor de deur stopt.

Busje Bloemen is een oude SRV-bus die Kim en Monique hebben opgeknapt tot flowershop op wielen. Met een kopje thee en warme truien tegen de kou, rijden ze met maximaal 25 kilometer per uur door een aantal wijken in Rotterdam. Van woensdag tot en met vrijdag manoeuvreren ze het logge gevaarte door de meest smalle straatjes.

Talks & Treasures - Busje Bloemen

En weet: geen stuurbekrachtiging in de SRV-tijd. Een stevige work-out zijn deze ritten en alleen al daarom zijn het powervrouwen. Ze kennen elkaar van de opleiding bloemsierkunst, zagen kansen om samen te werken en kozen voor Busje Bloemen om het bosje bloemen zo dicht mogelijk bij de mensen thuis te brengen.

Busje Bloemen in de straat

Op dit moment rijdt Busje Bloemen door de wijken Nieuw Terbregge, Nesselande en Hillegersberg. Daar komen klanten de bus in met een vaas van thuis en de vraag om die te vullen.

Kim en Monique nemen de tijd voor een praatje, zoeken naar de wensen van de klant en brengen de vaas met een vrolijke bos bloemen terug bij je huis. Dat is wel zo handig als je druk bent met kinderen, staat te koken of thuiswerkt en net dat telefoontje moet doen.

Laten we eerlijk zijn: als alleen de kaasboer door je straat rijdt en je partner nooit een bloemetje meeneemt, dan regel je dat toch echt zelf.

Zeker op Internationale Vrouwendag.

En natuurlijk zijn mannen meer dan welkom bij Busje Bloemen.

Komt de bus nog niet in jouw wijk? Laat een bericht achter op de website en deze ondernemende dames koersen misschien jouw kant op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *