Museumnacht010: waarom niet elke zaterdag?

Museumnacht010 kan je haast niet ontgaan zijn: zaterdag 5 maart is het weer zover. Elk jaar opnieuw denk ik: waarom maar één nacht? Waarom zijn musea en galleries niet vaker ‘s avonds open? Het lijkt me ideaal om een avond uit te combineren met een museumbezoekje. Helemaal fijn om daarna nog iets te gaan eten of drinken.

Of dat je na je werk nog snel even die ene tentoonstelling meepakt. Misschien een idee om te beginnen met late openingstijden in het weekend? Zodat je op vrijdag het weekend inluidt met een borrel in Boijmans?

Museumnacht010

Voorlopig is het nog niet zover, maar kun je gelukkig wel tijdens Museumnacht010 tot na middernacht het museum induiken. Ruim dertig Rotterdamse musea en culturele instellingen zijn tussen 20:00 en 01:00 uur geopend. Voor deze nachtelijke opening zijn bijzondere en superleuke events georganiseerd:

Zo is er een demo freerunning in Maritiem Museum Haven, zeker leuk als je met tieners gaat.

Of ‘glow-in-the-dark-stoffen’ maken bij Het Nieuwe Instituut!

Ook de Nacht van Everything in de Kunsthal is echt iets voor kids en je maakt meteen de opening van de nieuwste tentoonstelling The Museum of Everything mee.

In het Nederlands Fotomuseum is een fotoboekenmarkt én werkt fotograaf Rafaël Philippen aan een nieuw project “Tachtig meisjes” waarvoor jij, of jouw meisje, kan poseren!

Verder is er nog de BIERBINGO bij RAAF. Jazeker, bierbingo, en daaraan voorafgaand artistiek bierdrinken met Eurotrash Brewery.

Talks & Treasures - Museumnacht010

In WORM zie je het ‘Warenhuis van de nieuwe goden’ en zit je meteen op de juiste plek om iets te eten, snacken of drinken op de Witte de With.

Ik kan nog wel even doorgaan: genoeg leuks te doen en te zien tijdens Museumnacht010 dus check vooral het programma!

Wat vind jij? Zouden musea vaker ‘s avonds open moeten zijn? Denk je dat je dan vaker of makkelijker nog even binnenloopt? 

 

 

Beeld: via Museumnacht010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *