Baraque Michel: sneeuw voor een dag

Baraque Michel is de geheime ‘one-day-winterhotspot’ voor Limburgers. Wandelen, sleeën en zelfs skiën kun je op deze berg. En hoe fijn: komend weekend ligt er sneeuw genoeg! Op 40 minuten rijden van de Nederlandse grens kom je instant in de wintermood.

Talks & Treasures - Baraque Michel

Sneeuw en ijs, deze winter zie ik het niet meer gebeuren in Nederland. Gelukkig is er die ene berg, vlak over de grens in België. Wie uit Limburg komt weet: Baraque Michel is de hotspot voor sneeuwliefhebbers.

Baraque Michel

Hoe handig is het als er een webcam staat waarop je kan zien óf er sneeuw is en zoja, hoeveel. Die webcam, met daarop beelden van tientallen centimeters sneeuw, bracht ons op het idee om afgelopen krokusvakantie naar de Ardennen te gaan. We hadden geluk want er lag ruim 20 cm sneeuw op de berg!

Talks & Treasures - Baraque Michel

Genoeg voor een paar uur sneeuwpret en sleeën. Ik hou voor komend weekend deze webcam goed in de gaten, want hij klopt als een bus. Laat je dus niet van de wijs brengen als je op de heenweg slechts wat poedersneeuw op de heuvels ziet liggen.

De beste manier om naar Baraque Michel te gaan is via Heerlen te rijden, vervolgens Aken aan te houden en daarna via Eupen België in te steken. De Duitse wegen zijn zoveel beter, fijner en rustiger dan de hobbelige drukke wegen bij Luik.

Sneeuwfun

We ontdekten dat er in Ovifat ook skipistes zijn. Voor wie niet al te spannend op de latten wil, is het er prima toeven. Wil je zeker weten of de pistes geopend zijn bel dan vooraf eerst. Het kan zijn dat er genoeg sneeuw ligt om lekker te sleeën maar te weinig om te skiën.

Toen wij er waren, kon je nergens zitten om iets te drinken. De volgende keer neem ik daarom iets te eten en drinken mee, want tieners in de sneeuw krijgen altijd honger. En als ik echt in de wintermood wil komen dan mag een winterse BBQ natuurlijk niet ontbreken. Dream on…

Talks & Treasures - Winter Sneeuw

Wie iets verder wil rijden, kan de sneeuw induiken bij Val de Wanne bij Trois-Ponts. Ook hier zou ik eerst even bellen om te informeren of de skipiste is geopend. Sleeën kan op de meeste plekken altijd wel.

Op de terugweg kan je in Trois-Ponts nog even langs de bakker rijden voor lekkers onderweg. Wil je nog ergens iets eten en echt goed zitten dan zou ik iets zoeken in Malmedy. Of natuurlijk ergens in Limburg stoppen voor zuurvlees.

Have fun deze laatste weken van de winter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *