Ceviche y Maas: zomer op je bord!

Ceviche y Maas is neergestreken in Rotterdam! Met, natuurlijk, ceviche en nog meer lekkers uit de Peruaanse keuken op het menu. Cocktails en gerechten waar je zomers blij van wordt.

Afgelopen zomer at ik in een Spaanse strandtent voor het laatst ceviche: in citroen gemarineerde vis met uien en pepers. Lekker! Diezelfde zomer zag ik op het pand van Ceviche y Maas een aankondiging over de opening. Hoe fijn is dat, je favoriete vakantiegerecht om de hoek.

De opening liet even op zich wachten, maar afgelopen maand at ik mijn eerste ceviche aan de Maas. Instant zomer op mijn bord! Daar word ik meteen heel blij van. Net als van de menukaart: daarop staan alleen maar heerlijke gerechten die je in twee, drie of vier gangen kunt kiezen.

Pisco cocktails

Exotische vriendin die altijd in is voor ‘wereldse-cuisine’ zat bij mij aan tafel die avond. Het was alweer te lang geleden dat we elkaar hadden gesproken dus een Pisco, Peruaanse cocktail, om de nodige nieuwtjes uit te wisselen, was op zijn plaats.

We hadden er zin in en kozen daarom voor vier gangen. Daarbij zat natuurlijk als voorgerecht de ceviche. En echt: heerlijk, niet superheet maar precies goed met de pittige Ají Limo peper. Daarna volgenden nog gerechtjes met tonijn, kip en ossehaas en een fijne portie, niet al te overdadig, dessert. Alles even lekker met een prima huiswijn.

Talks & Treasures - Ceviche y Maas

Intussen liepen flink wat mensen in en uit het mooie restaurant met modern interieur en een supermooie bar. Maar zoals dat gaat op het Deliplein: reserveren is een must wil je zeker  zijn van een plekje. Zo ook bij Ceviche y Maas, dat sinds de opening in januari goed vol loopt, zo vertelde de vriendelijke medewerker. Op tijd voor het weekend bellen is zomaar een tip.

Ceviche y Maas

Liefhebbers van spicy food met aji pepers en foodies die de hippe Peruaanse keuken willen ontdekken, zijn helemaal op hun plek bij deze nieuwe Rotterdamse hotspot.

Maar vooral ook iedereen die naar de zomer verlangt en terug in de tijd wil naar warme lome dagen aan zee, zonnige lunches aan het strand met teveel wijn: Ceviche y Maas is je place-to-go!

Vraag een plekje met zicht op de azuurblauwe bar en aan het einde van de avond voelt de regen buiten als een zomers verfrissend buitje. Echt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *