Ovifat: sleeën, skiën, eten en drinken

Zomaar 30 centimeter sneeuw in Ovifat! Genoeg om met drie sleeën naar het zuiden te reizen. Maar niet voordat we eerst bij een nieuw (net een jaartje open) lunchadres reserveerden. En met het plan om na afloop te borrelen bij de lokale brouwerij. Die zag er vorig jaar zelfs voor mij (eigenlijk drink ik geen bier) heel aantrekkelijk uit. Maar eerst op naar de ski- en sleepistes in Ovifat.

Vlak voordat je rechtsaf gaat naar Ski Alpin Ovifat ligt restaurant Le Petit Mont Rigi, aan de Routes de Botrange in Robertville. Mont Rigi is de heuvel die in hoogte tussen Signal de Botrange (hoogste punt van België) en Baraque Michel ligt. Just so you know.

Le petit Mont Rigi is net een jaar open en een aanrader als lunchplek voor je sneeuwsessie. Goed eten, fijne service en warm zitten. Daarna rij je in 5 minuten naar de parkeerplaats. Na lunchtijd was daar weer voldoende plek en hoefden we niet ver te lopen naar de piste.

Sleeën en skiën in Ovifat

Wie wil huurt ter plekke skies, kost € 15,00 per dag. Volgens mij kun je ook hier niet met pin betalen. De sleepiste kost € 2,00 per persoon, passen voor de skilift vanaf € 12,00. Wij houden het bij de slee, maar wil je vast opwarmen voor je skivakantie dan is dit je buitenhotspot. Als je tenminste niet meer verwacht dan een blauwe, groene en rode skipiste.

Ik vond het wel best op zo’n flinke slee bij de matige sleepiste. Maar als je wil, ga je hard de berg af in zo’n plastic geval of je neemt de zwarte sleepiste. De work-out zit ‘m in het weer naar boven lopen.

Eten en drinken bij Ovifat

Voor het eerst (dat wij er waren) konden we een après-slee doen en opwarmen bij het café van de skiclub. Zonnetje erbij, kacheltje achter ons, helemaal goed.

De liefde vloog nog een paar keer met jongste mee de zwarte piste af, waarna we vlak voor sluiting (16.30) vertrokken. Met de frisse buitenlucht achter de rug en een paar uurtjes terugreis in het vooruitzicht, wil je eerst nog iets eten en drinken in de buurt van Ovifat.

Na een kledingwissel in de auto waagden we een poging voor drankjes en plankjes bij Peak Beer. De lokale bierbrouwerij (beeld homepage) ligt iets voorbij restaurant Le petit Mont Rigi, je bent er zo. Wil je zeker zijn van een plek dan is reserveren een slim idee. We hadden geluk met een tafel met sunset-uitzicht.

Het bier wordt ter plekke gebrouwen bij Peak Beer en komt in vier soorten: Blonde, Brune, Triple en de Myrtille. Je kunt ook een proeverij van alle vier (in kleiner glazen) nemen.

Als niet bierdrinker koos ik een blond biertje en dat smaakte verrassend goed. Intussen bleef het een komen en gaan van mensen en ontdekte ik dat er boven ook plek was om te zitten. Geen slecht idee, want nóg mooier uitzicht over de Hautes Fagnes.

Wel een heel fijne combi, sleeën in Ovifat en lekker eten en drinken bij restaurants in de buurt.

Dit was vorig jaar toen er bij aankomst aanzienlijk minder sneeuw en vooral veel ijs lag.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *