Goed nieuws uit de Haute Fagnes voor bier- en foodlovers

Nadat het er vorig jaar telkens niet van kwam, stond een retourtje naar de sneeuw in Haute Fagnes (Hoge Venen) hoog op mijn lijstje deze winter.

En wat ontdekten we daar? In ieder geval een net geopende nieuwe hotspot voor bierliefhebbers en foodies.

Talks & Treasures - goed (en slecht) nieuws uit Haute Fagnes

Deze krokusvakantie werd er flink gespamd op socials met witte pistetaferelen waardoor jongste het liefst zelf skiënd de berg af wilde. Ter inspiratie voor de skivakantie die de meiden volgend jaar willen, dropte ik de ze halverwege de week bij SnowWorld. En zat ik billenknijpend achter glas me af te vragen waarom jongste als een dolle in een rechte lijn naar beneden ging?

Om net niet tegen het raam te pletter te slaan.

Gelukkig zigzagde oudste keurig, zoals ze het allebei ooit leerden, de berg af.

Stomme sneeuwdingen in Haute Fagnes

Jongste is mijn partner in sneeuwdingen en altijd in voor gezinsuitjes. Het lukte ons aan het einde van de vakantie om behoorlijk tegenstribbelende oudste en druk-met-werk-liefde mee te krijgen naar de sneeuw in Baraque Michel.

Talks & Treasures - goed (en slecht) nieuws uit Haute Fagnes

Met maar liefst 3 sleeën in de achterbak en na de zoveelste check van de webcam in Mont Rigi reden we drie uur naar het zuiden.

Op naar de ski- en sleepistes in Ovifat.

GELUKKIG was het helemaal wit bovenop de berg! Maar…

…alle pistes in de buurt waren gesloten. Wegens te weinig sneeuw.

HUH?

Hoor je de geluiden van de achterbank al? Zelfs mijn sneeuwpartner ging tekeer. Die moest nodig uitgelaten worden en dus wandelden we door het met sneeuw bedekte natuurgebied Haute Fagnes.

Talks & Treasures - goed (en slecht) nieuws uit Haute Fagnes

Talks & Treasures - goed (en slecht) nieuws uit Haute Fagnes

Op de terugweg sneeuwde het. Natuurlijk.

Zelfs in Rotterdam.

TIP: onder de 20 centimeter op de webcam hoef je niet te reken op ski- of sleesessies in dit gebied. Vooraf bellen is natuurlijk helemaal slim.

Nieuwe hotspot bij Baraque Michel

Het (erg) goede nieuws is, dat we deze net geopende nieuwe hotspot ontdekten, Peak Beer. Het ligt aan de weg iets voorbij Baraque Michel en vlak voor Ovifat.

Voila, zomaar in het wild. Voor bier- en foodliefhebbers die mooi willen zitten.

Nadat we tot nu toe in een van de typische tenten langs de weg opwarmden, zet ik deze nieuwkomer op het lijstje voor een volgend dagje Haute Fagnes. Om af te sluiten met een borrel. Of te beginnen met lunch.

Peak Beer dus. Wie weet plan ik nog een keer een retourtje in de zomer op een tropisch warme dag. Volgens mij is het in de Hoge Venen dan een stuk aangenamer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *