Hoe zag jij er uit toen je 20 was?

Sinds afgelopen weekend zoeken we de foto van R in de fotogallerij van Pandora’s Music Box. R was op zijn 20e nogal excentriek gekleed. Zegt hij zelf. Hoe ik er op mijn twintigste bij liep?

Pandora’s Music Box in Rotterdam was een new wave popfestival waar alle bezoekers bij binnenkomst verplicht op de foto gingen. Afgelopen weekend gingen de ruim 6000 beelden van die avond online. Een foto van R moet er tussen zitten, maar we hebben hem nog niet gespot. Een eerste selectie van de foto’s kun je zien op de Schiedamsevest in Dig It Up Galery bij de expo Pandora’s Music Box.

R zat toen, net twintig jaar, in zijn new romantic periode: met getoupeerd haar, make-up, parelkettingen en blouses met kant.

Natuurlijk willen de meiden zien hoe hij er toen uit zag!

Hip Rotterdam

De foto’s lagen als een soort tijdcapsule jarenlang opgeborgen bij een van de oprichters van MOJO. Al scrollend krijg je een bijzonder overzicht van de, veelal Rotterdamse, hipsters uit de jaren tachtig.

In 1985 speelde ik nog in de heuvels van het Limburgs land waar de punk, new romantics of new wave pas later doorbrak.

R is een paar jaar ouder en dan komt vanzelf de vraag:

Hoe zag jij er uit toen je 20 was, Lies?

Het was even zoeken. Ik had geen fototoestel en hield (nu nog) niet van poseren.

Ik was goed geland in het studentenhuis op de Nieuwe Binnenweg (foto homepage) en vond mijn eerste bijbaantje in Rotterdam bij Miss Selfridge. Een van de hippe winkels op de Lijnbaan.

Talks & Treasures - Hoe zag jij er uit toen je 20 was

Het alternatieve studententikoze tenue (en shirts met gaten van de shaggies) verdween en de kast kwam vol te hangen (want korting) met outfits van het Engelse merk.

Talks & Treasures - Hoe zag jij er uit toen je 20 was

Van wijd en los, naar strak en kort. Maar mijn haar bleef lang en blond. En ik droeg bijna geen make-up. Zo ongeveer het tegenovergestelde van R op die leeftijd.

En hoe zag jij er uit toen je 20 was?

Foto’s zijn altijd leuk! Tag @talksandtreasures op Facebook of Instagram als je er een plaatst. Heel benieuwd.

P.S. In deze foto zie je mij een poging wagen om met kattensnoepjes vrienden te worden met R’s katten. Dat is nooit echt gelukt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *