Vakantieherinneringen: heb je de hasj goed verstopt?

It’s that time! Klaar om vakantieherinneringen te maken. Het einde van het basisschooltijdperk en de zonvakantie in het vooruitzicht. Boekje, drankje en standje relax…

Dachten mijn ouders vast ook toen ze 51 jaar geleden op weg gingen. Deze verliefde foto is gemaakt op de Mont Saint Michel in 1966. Je ziet het er niet aan, maar het werd een NOOIT MEER vakantie. Voor het eerst gingen ze samen met mijn oom en tante op vakantie in Binic, Frankrijk.

Met zijn allen reden ze in de Triumph Herald Cabriolet van mijn oom naar het zuiden. De kleine auto volgepropt met kleding en kampeerspullen voor vier personen. De wind in de haren, zon op het gezicht, op weg naar de camping voor een zwoele zomer.

Maar…de cabrio, tevens bagagedepot voor vier personen, begaf het onderweg. Ze redden het maar net tot de camping. De mooie bolide verdween vervolgens voor twee weken naar de garage. Dus de kleine tent werd die vakantie de nieuwe opslagruimte.

En was tegelijk de te krappe onromantische slaapplek voor twee verliefde stelletjes.

POEF, weg relaxed kamperen.

Voor de terugrit werd het knappe karretje over-the-top volgeladen. Na een lange reis grapte mijn moeder bij de douane:

“Heb je de hasj goed verstopt?”

Ze waren geen flower powertypes zoals je ziet. Nog nooit een joint gerookt. Toch moest ter plekke de cabrio helemaal uitgeladen voor drugscontrole. En daarna opnieuw inladen. Slimme actie mam!

Een jaar later trouwden mijn ouders. Precies 50 jaar geleden deze week.

Bruisende vakantieherinneringen

Hoewel mijn moeder de afgelopen jaren de tel is kwijtgeraakt, is ze bij de pinken genoeg om iets te vieren en van het leven te genieten. Mijn Bourgondische vader organiseert graag dat soort bruisende feestjes voor haar.

Dus beginnen we deze zomer met het maken van vakantieherinneringen in Zuid Limburg. Met eten, drankjes en familie.

Ik wens jou een hele gezellige, relaxte weken met veel bruisende zomervakantie herinneringen. Ook alvast voor wie pas over een hele poos vertrekt.

Ben jij al terug van weg geweest? Dan ben je een mazzelaar want de zomer in Rotterdam is zo leuk!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *