Bye basisschool en pikante pleinroddels

Je mag het rustig een hotspot noemen, het schoolplein. De plek om basisschoolperikelen en pikante pleinroddels te bespreken. Na tien jaar brengen en halen, zit het er op. Of ik het ga missen?

Wachtend op oudste, stond ik ooit blanco en een tikje clueless bij de boom op het plein. Om na een poos (het duurde even, geef ik toe) te ontdekken dat er heel wat ongeschreven regels en sappige roddels zijn.

Waarom die vader van dat ene kind nooit in de buurt bij de moeder van dat andere kind stond? Ze speelden samen toch? De kinderen dan. Maar de ouders ook. Ze hadden stiekem sex gehad. En sindsdien doen ze net alsof ze elkaar niet zien.

Best lastig als je kids in dezelfde klas zitten.

Wie nu denkt dat rosé drinkende schoolmoeders foute pleinroddels verspreiden heeft het mis. Deze kwam juist van een stel vaders.

Pikante schoolpleinroddels

Naar pikante roddels vragen is zinloos. Je klapt niet uit de school dus iedereen houdt zijn mond. Maar niet echt! Basisschoolperikelen maakten de tongen op een gegeven moment al wat losser. En na de leegloop werd het grote zwijgen toch verbroken.

Affaires en vrijpartijen lagen opeens op straat. Tussen het klimrek en de wipkip.

Vermoedens van vreemdgaande ouders (een stout setje met hoge altijd-al-gedacht-factor) werden ‘en plein’ bevestigd. Nieuwe verrassende verhalen (jawel, die altijd vriendelijke moeder deed het met een onbekende schoolpleinvader) werden pleinroddels.

Wie denk dat de ‘finesse’ thuis tussen de lakens wordt bereikt, heeft het mis.

Het bos om de hoek blijkt de ‘hidden gem’ voor ouderlijke hand- en spandiensten.

Voor ouders van wel meer scholen uit de buurt werd later duidelijk. Dus niemand in het bijzonder hoeft zich aangesproken te voelen. Of betrapt. Je bent niet de enige. Echt niet? Nee, schoolpleinliefdes zijn blijkbaar een bekend verschijnsel in de basisschooltijd.

Echt waar? Oui, oui.

Als je niet zo bleu als ik een willekeurig schoolplein bekijkt dan scan je de lovebirds een stuk sneller.

Bye bye schoolpleinbabes

Naast de ins en outs van dit soort life-events brengt deze hangout ook moois waar je in het dagelijkse leven meer aan hebt.

Zoals lekkere recepten, mooie vakantiebestemmingen, inspirerende carrièreswitches, troostende woorden, interieurtips of doktersadvies. En de beste praktische tip ooit:

leren stoeipakjes, jasjes, schoenen of rokjes gooi je gewoon in de wasmachine (fijne was). 

Ik zou deze hotspot zomaar gaan missen.

Ware het niet dat ik laatst (de allerlaatste) typische basisschoolmail kreeg:

“wij zijn dringend op zoek naar witte en rode lakens”.

Voor de musical.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *