Zomervakantie Rotterdam: 10x tienerdingen om te doen

De zomervakantie in Rotterdam start komende vrijdag en ik kijk er naar uit. Zes weken lang geen schoolritme, sportclubs in het weekend en andere verplichtingen. Net als de meeste ouders ben ik na die zes weken ook heus weer toe aan dat stramien. Maar voorlopig geniet ik van de relaxte zomerdagen.

Terwijl R en ik nog doorwerken tot we op reis gaan, hebben de meiden allerlei plannen. Jongste gaat sporten, oudste wil alleen met de trein naar haar Brabantse vriendin. Inmiddels weet ik dat veel lezers de vakantietips op Talks & Treasures waarderen, dus daarom opnieuw een lijstje.

Zomervakantie Rotterdam & tiener- of pubertips

Een aantal tips lijken heel suf. Jij denkt misschien ‘onee..’. Helaas blijken dat de betere acties waar tieners dol op zijn. Echt. En pubers ook. De meiden zitten in een tussenperiode van tiener- naar pubertijd. Maar sommige dingen blijven gelukkig nog heel lang leuk voor allebei.

Koekjesdeeg eten bij Bakers Dough

Wát… een koekjesdeegwinkel? Precies! Maar wow, wat worden tienermeiden daar gelukkig van! Ze stonden hier al te juichen toen ik vertelde dat de eerste cookie doughwinkel in Nederland zou komen. Inmiddels is Bakers Dough geopend aan de Pannekoekstraat 82A.

Het doet me denken aan de cerealbar in Parijs waar we laatst waren. Niet mijn ding maar tieners zijn er dol op. Check dit filmpje om te zien wat het is en waar het zit.

Golfsurfen in Hoek van Holland

Jongste kan zonder scherm maar kort stilzitten en is graag in beweging. Met een paar uurtjes golfsurfen is zij blij, terwijl jij naar de zee staart. Of meedoet. Oudste vierde haar tiende verjaardag bij De Surfschool.

Shoppen om te dobberen

De enorme opblaasbare unicorn van vorig jaar was zo’n succes dat hij ook dit jaar mee  op vakantie gaat. Inmiddels shoppen haar vriendinnen zich suf aan de nieuwste ‘inflatables’. Dikke pret.

Talks & Treasures - School Talks & weekend Rotterdam 3

Wie denkt dat het een nutteloze investering is, heeft het mis. Voor volgend jaar staat Rotterdam Dobbert op de planning. Maar je kan het ook al gebruiken voor Jaws in de Kralingse Plas op 11 augustus 2017. Ze zoeken nog naar een mogelijkheid om een voorstelling voor de jonge kijkers te plannen.

Jump XL

Jongste wilde haar allerlaatste kinderfeestje graag vieren op de trampolines bij JumpXL. Inderdaad, het is wat je denkt: een grote hal met veel, verschillende en extra grote trampolines. Ik twijfelde nog of iedereen dat leuk zou vinden. Ja dus. Groot succes, want er staan al halve afspraken voor de zomervakantie. De tram stopt voor de deur. JumpXL

Filmlijstje

Oudste heeft een heus filmlijstje af te werken, zegt ze zelf:

Kortom: als het tropisch warm wordt en je zoekt airco dan is er genoeg keuze.

Bijbaantje zoeken?

Wist je dat tieners vanaf 13 jaar al mogen werken? Oudste heeft net afgelopen week haar laatste rondje krantenwijk gedaan. Na ruim een half jaar sparen voor de merchandise van Shawn Mendes heeft ze het wel gezien. Voor deze zomer heb ik haar hier en daar als oppas getipt. Hopelijk komt ze daar een deel van de tijd meer door.

In ieder geval is deze zomer een goed moment om na te denken of rond te kijken voor een nieuwe klus ná de vakantie.

Fun buiten Rotterdam

Voor pubers die buiten Rotterdam op pad gaan en het openbaar vervoer willen uitpluizen:

Opening 1e Hudson’s Bay

Daarvoor gaat de reis naar Amsterdam. Goed plan vindt oudste. TOPSHOP (ook in Hudson’s Bay) is voor pubermeiden het shopwalhalla. Midden augustus opent Hudson’s Bay de eerste winkel in Nederlands aan het Rokin. Ik zou meegaan als ik jou was, want het barst er van de mooie merken waaronder persoonlijk favoriet The Kooples. Daarna geduld hebben tot de vestiging in Rotterdam een keer opent. Hudson’s Bay

Harry Potter

Oudste moest en zou afgelopen meivakantie gaan, want daarna zou de Harry Potter Expo stoppen. Maar zoals dat gaat, is het verlengd tot september. Als je van gek bent van Harry Potter ga je zeker, zo begreep ik na terugkomst van blije oudste. Daarom staat hij er weer op. TIP: zorg voor genoeg geld in de tienertasjes, want de expowinkel is niet goedkoop. Harry Potter Expo

Rondje Pretparken

Ik ben geen pretparkpersoon en voor dat soort mensen is Drievliet een ideale bestemming. Geen gezeur met ellenlange wachtrijen, geen gedoe wie er wel of niet in een attractie wil en niet al te groot zodat je op een gegeven moment alles wel hebt gezien.

Maar willen je pubers meer, mooier en maller denk dan aan het compromis afzetten en ophalen. Is eigenlijk nog veel beter.

Heb je tips om aan te vullen? Ga je gang in de reacties helemaal onderaan dit bericht. Wordt zeer gewaardeerd door andere ouders.

Have fun komende zomer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *