Parijs met tieners: 10 leuke tips om te doen, zien of eten

Als je met tieners in Parijs bent, dan kan je maar beter voorbereid zijn. De lat ligt hoog bij onze meiden. Ze zijn al vaker geweest en krijgen ook nog eens puberale trekken, waardoor ‘saai’ en ‘stom’ door de lucht vliegen. Naast goede wifi als vooruitzicht, zijn er gelukkig nog een paar andere manieren om ze mee op pad te krijgen. Met blije bekkies.

Tips voor Parijs met tieners

Onze ervaringen in de meivakantie leverden deze tips op waar ze, soms met een knorrig begin, heel positief op reageerden:

Le Cérealiste

In de Marais vind je Le Cérealiste waar je de allerhipste, kleurige cornflakes haalt bij deze uberhotspot. Check het Instagram account voor de meest bizarre combinaties en toppings.

Talks & Treasures - Parijs met tieners - 10 leuke tips om te doen, zien of eten

Talks & Treasures - Parijs met tieners - 10 leuke tips om te doen, zien of eten

Jongste werd de winkel ‘ingezogen’ door de kleurige etalage. Et voila, daar troffen we tieners aan een tafeltje. En hiphop- en andere muziekmensen, Star Warsnerds en meer relaxte types. Een dag later gingen voor een portie favoriete cornflakemix voor zoetekauw jongste.

Wie nog een originele plek zoekt voor een ontbijt of lunch met tieners, zet deze bovenaan het lijstje. Heel handig: tegenover de winkel ligt een klein parkje met bankjes. De ultieme compensatie voor of na een cultureel uitje.

Street Art Paris app

Het was even zoeken maar dat mocht de pret niet drukken. Met My Paris Street Art app spot je op de gekste plekken, de mooiste streetart. Soms in kleiner formaat dan je zou denken, maar toch. Handig (dat waren wij niet) is om voordat je op pad gaat even te checken waar de mooiste exemplaren zijn. De grote exemplaren liggen soms net niet op de route waar jij nog je culturele ding wil doen.

Wil je meer achtergrond met een gids, een bezoekje aan kunstenaars in een streetart gallery en niet nadenken over een route dan zou ik deze Street Art Tour kiezen.

Gek, hip en lekker Maison Sauvage

Saint Germain blijft bijzonder vinden R en ik en daarom doen we altijd even een rondje. Het 6e is op dit moment niet je hippe place-to-be, maar zo heel af en toe duikt er op deze toeristische plek toch iets heel geks op. Zoals het nieuwe en hippe Maison Sauvage aan de Rue de Buci. Waar de struisvogel aan de muur hangt, de wifi supergoed is en waar onze meiden dol zijn op de loempiaatjes.

Talks & Treasures - Parijs met tieners - 10 leuke tips om te doen, zien of eten

Ook drink je hier heel fijne gin en eet je mega lekkere plateaus vol fromage of vlees als lunch, borrel of diner. Geen ingewikkelde diners dus.

Bootjes en chillen bij de vijver van Jardin du Luxembourg

Een onverwacht relaxte plek voor ons allemaal bleek het Jardin du Luxembourg. Oudste zat, met ons,  onderuit om door de wolken een paar zonnestralen te vangen. Tussendoor wisselden we af om jongste gezelschap te houden bij haar gehuurde zeilbootje. Al duwend en rondrenned was ze daar met gemak een uurtje zoet mee.

Talks & Treasures - Parijs met tieners - 10 leuke tips om te doen, zien of eten

Sunset op de Seine

Bijna corny maar een must is een boottochtje over de Seine, ook als je Parijs met tieners doet. De truc zit hem in de timing, want Instamoments genoeg als je rond zonsondergang over de Seine vaart. Om vervolgens de Eiffeltoren (want je kan Parijs niet zonder doen) heel romantisch vanaf het water met de lichtjes te bewonderen. Als de kids die avond geen zin hebben om mee te gaan dan ga je met je liefde voor deze korte maar wel zonsondergang rondvaart met champagne doen.

Wij kozen een tour van een uurtje met een niet al te dure rederij.

Als de kids die avond geen zin hebben om mee te gaan dan ga je met je liefde voor deze korte (maar met zonsondergang) rondvaart inclusief champagne doen.

Talks & Treasures - Parijs met tieners - 10 leuke tips om te doen, zien of eten

Relaxed en betaalbaar pretparkje

Het Jardin d’Acclimataion houdt het midden tussen Plaswijkpark en Drievliet maar dan met veel meer ruimte om relaxed te zitten of in het gras te liggen. Wil je tijdens je citytrip wat ‘funtime’ toevoegen dan is dit de beste oplossing.

Zelfs de 15 jarige scholieren die net uit het Fondation Louis Vuitton kwamen, gilden hysterisch in de achtbaan. Dus waarom lang wachten bij Euro Disney als je met een portie zwieren in de zweefmolen ook heel gelukkige tieners krijgt?

Tour de Montparnasse

Wie te laat is voor tickets voor de Eiffeltoren (wij altijd op een of andere manier) gaat skyhigh op de Tour de Montparnasse. Tot 2009 was dit de hoogste wolkenkrabber van Parijs. Minder druk, net zo mooi en je gaat een stuk sneller omhoog.

Wil je op tijd zijn met Eiffeltoren tickets dan kun je ze maar beter op tijd kopen. En deze optie waarbij je ‘s avonds de Eiffeltoren op kan lijkt me wel een goedmakertje voor de meiden als we dan na jaren eindelijk een keer op tijd tickets hebben.

Rue de Rennes

Terwijl jongste met R de Tour de Montparnasse op ging, struinde ik met oudste haar inmiddels bekende shopstraat af. Twee jaar geleden winkelden we hier samen met haar vriendin ter afsluiting van de basisschool.

Ze weet inmiddels de weg dus volgende keer kan ze alleen op pad. Vaste prik voor haar is de Pimkie en daarna volgen alle ander pubermeidenwinkels.

Reis en verblijf

Een goed begin voor Parijs met tieners is het halve werk. Neem een keer de trein in plaats van de auto. De wifi is tienerproof, net als de coupé met de catering. Vooral jongste was erg gelukkig met ons huisje in het Bois de Boulogne. Voor of na de cityvibes je eigen ding doen, voetballen of rondhangen bij het terras werkte perfect.

Uber

Sinds we in Barcelona vanwege de hitte onze toevlucht zochten bij ritjes met Uber vanwege de airco, maken we er vaker gebruik van in het buitenland. Soms is een taxiritje Uber met een gezin zelfs een stuk goedkoper dan het OV.

Het grote voordeel in Parijs is, dat Uber nagenoeg altijd binnen 5-10 minuten een auto voor je heeft. Extra leuk zijn de ritjes door de stad ‘s avonds in het donker met de lichtjes aan. Zo heb je geen bustour meer nodig.

Wat zijn jouw favoriete plekken in Parijs? Heb je nog tips voor tieners toe te voegen? Laat ze achter in de reacties helemaal onderaan het bericht. 

P.S. Nog 3 manieren om je citytrip anders te beleven. En deze:  “Onee mam, alweer Parijs”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *