Camping in Parijs: tussen het groen en aan de Seine

Hoezo op een camping in Parijs? Er zijn toch mooie en betaalbare hotels genoeg. Dat is ook zo. Maar soms wil je een keer iets heel anders. Zeker nadat oudste ‘alweer Parijs’ kermde toen ze hoorde dat er plannen waren. En jongste is meer een buitenkind dan een shopdame. Dus reisden we met Thalys naar een natuurcamping van Huttopia. Voor een glampingsessie en een zoektocht naar groene hotspots in Parijs. De tips voor Parijs met tieners staat volgende week op de blog!

Talks & Treasures - Camping in Parijs - tussen het groen aan de Seine

Glamping aan de Seine

De frisse houten huisjes en grappige roulottes staan tussen het groen in het Bois de Boulogne. En Camping Indigo Parijs (binnenkort Camping Huttopia) ligt ook nog eens aan de Seine. We hebben zelfs konijnen gespot op het terrein. En kampeerders. Het echte soort. Mensen die eind april onder de 10 graden ‘s nachts in een tentje slapen en naar het toiletgebouw wandelen (die heel romantisch warm gestookt wordt met een houtkachtel).

Wij kwamen voor de huisjes, maar er zijn ook huurtenten, zodat je niet heel je meuk hoeft mee te sjouwen. Behoorlijk verrast reageerden we toen we zagen hoe ‘buiten’ we waren in de stad. Met warm weer zou het je zomaar moeite kosten om de metro op te zoeken voor de stadse reuring. Zeker als je vaker in Parijs bent geweest.

Uiteindelijk deden we meer dan we van plan waren (de blog over groene en buiten hotspots in Parijs komt er aan). Heel handig is de bus die voor de camping stopt waarmee je naar het dichtst bijzijnde metrostation rijdt.

Talks & Treasures - Camping in Parijs - tussen het groen aan de Seine

Huttopia camping  inParijs

De eerste ervaring met de natuurcampings van Huttopia was in 2010 (toen nog Indigo) in de Ardeche. Daar kampeerden we met de meiden die nog best klein waren, maar oud genoeg om zelf naar de wc te gaan. De moderne opzet, het gebruik van natuurlijke materialen en de mooie ligging aan het water tussen het groen is ons daarvan bijgebleven. En de prima pizza’s die je ook bij deze Indigo camping in Parijs eet.

Talks & Treasures - Camping in Parijs - tussen het groen aan de Seine

Waar je aan denkt als je gaat? Een beetje plannen wat je per dag doet is handig. Omdat je lekker buiten bent, ga je niet zo snel even terug om daarna opnieuw de stad in te duiken. De eerste dag kregen we de meiden niet meer mee om later die avond ergens te eten of iets te doen. Dus je raadt het, dat werd (weer) pizza.

Verder sliepen we er allemaal prima, ook al hoorde ik (R niet, die slaapt altijd en overal) in het weekend heel uit de verte de geluiden van een hip feestje. Ver genoeg om zeker te weten dat je een taxi nodig hebt om er naartoe te gaan voor een dansje.

De wind, het water, ach het buitenleven heeft zo zijn extra’s.

Het is een ideale plek voor mensen die tijdens een paar dagen in de city of love ook graag wakker worden met een buitengevoel. Met of zonder kinderen. In de zomer of in de winter (genoeg kacheltjes in huis). Per auto of openbaar vervoer.

Je hoeft natuurlijk niet de stad in. Blijf je relaxed in en rond het Bois de Boulogne. Het bos is groot genoeg om een weekend lang te vullen met cultuur, bootjes varen, spelen, eten en drinken.

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Huttopia. Check de website voor nieuwe bestemmingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *