Zomerweekend in Barcelona

Barcelona is zo’n stad waar je niet vaak genoeg kan zijn. En heel geschikt als afwisseling na een strandvakantie. In de hete zon doe je kalm aan en heb je nóg het gevoel dat je veel ziet. Je beleeft deze stad in zwoele zomers het beste door het Spaanse tempo aan te houden, slimme keuzes te maken en een goede timing van je activiteiten.

Als je rechtstreeks uit Nederland de hete Spaanse zon in loopt, is dat vast even schakelen. Gelukkig had ik net tien dagen Costa Dorada achter de rug en daar gereset naar het mañana-tempo. Met temperaturen boven de 35 graden moet je niet teveel actie willen.

El Raval

We deden het dan ook rustig aan en kwamen de eerste dag niet verder dan lang borrelen tussen de Spanjaarden op het gezellige plein, Plaça de Vicenç Martorell, voor het appartement. Via de foto’s op Airbnb wisten we dat achter die vage, met graffiti bewerkte voordeur een prima appartement lag. Achteraf bleek het voor deze zomerse citytrip de perfecte locatie. Rustig, maar heel centraal (een paar straten achter de Ramblas) en met voldoende taxi’s in de buurt.

Talks & Treasures - Barcelona - 03

Talks & Treasures - Barcelona - 02

Op zoek naar een restaurant wandelden we de eerste avond laat door de wijk achter het appartement. Na 22.00 uur is er weer wat leven in deze leuke buurt El Raval, waar een aantal lekkere restaurants liggen. Wij aten bij Caravelle, een restaurant met Australische sausje over het menu.

Talks & Treasures - Barcelona - 10

Talks & Treasures - Barcelona - 09

Ze maken alles zelf, kopen hun ingrediënten op de markt en koken naar het seizoen. Het zijn niet al te grote porties dus je bestelt het beste een paar gerechtjes om samen te delen. Ik ben geen bierdrinker maar ben je dat wel dan lijkt het me dat je zeker één van de huis-brouwsels moet proeven. Tegen middernacht hangt er een gezellige sfeer in de straatjes van deze relaxte wijk die niet ver van de toeristische Ramblas ligt.

Talks & Treasures - Barcelona - 04

Bijzonder om te zien was hoe het pleintje voor ons appartement een heel ander publiek trok na sluitingstijd van de horeca. Overdag schommelden kinderen in het speeltuintje, zaten de Spaanse ouderen te keuvelen in de schaduw onder de boom en dronken studenten biertjes bij de cafés onder de boogjes. Maar in de nacht trokken zwervers het pleintje op, sliepen dronken toeristen (of studenten) onder de boogjes, pisten ze in het hondenuitlaatveldje en reed de plaatselijke schoonmaak- en vuilophaaldienst af en aan. Het was te warm om te slapen dus ik had vermakelijk uitzicht vanaf het balkon.

Barcelona aircotour

De slimste keuze die we tijdens deze citytrip maakten, was om alles per taxi te doen. In de vroege ochtend was het al veel te warm om lang te lopen. Wil je de spirit van tieners om wat cultuur te snuiven er in houden dan moet je creatief zijn. Het scheelt dat we niet al te lange afstanden maakten door de centrale ligging van het appartement en dat de prijzen van een taxi in Spanje niet al te hoog zijn.

Het ontbijt namen we bij onze favoriete stek om de hoek, Buenas Migas. Deze zaak heeft een aantal vestigingen in Barcelona en je kunt er prima terecht voor ontbijt, lunch en goede koffie. In de airco natuurlijk.

Talks & Treasures - Barcelona - 17

Die ochtend zagen we ouders met kinderen in de hitte de berg op zwoegen richting Parc Guell, terwijl wij gekoeld de taxi uitstapten en het geweldige park ontdekten. Daarna pakten we opnieuw een taxi naar de Sagrada Familia die we vanuit de schaduw in het parkje er tegenover bekeken. Om vervolgens voor koffie en airco de, door oudste al snel gespotte, Starbucks in te duiken.

Talks & Treasures - Barcelona - 13

Daar besloten we om verdere verkoeling te zoeken in het Picasso museum. Taxi nummer 3 bracht ons naar de wijk El Born. Een mooie buurt die bekend staat als trendy en waar ik nog een keer naar terug wil. Ik heb gelezen dat er veel fijne winkels zijn en erg lekkere restaurants. Deze keer kwamen we niet verder dan het museum en lunchten we rond Spaanse tijd, in de airco, bij El Foro. Een Argentijns restaurant waar we een mini BBQ bestelden.

Talks & Treasures - Barcelona - 15

Na een siësta vertrokken we  aan het begin van de avond vervolgens per taxi naar het strand. Eigenlijk waren we van plan een ‘hop on-hop off’ bus te nemen, maar daarvoor waren we alweer te laat. Te relaxed. Vier bustickets kosten trouwens meer dan alle taxiritjes bij elkaar! De chauffeur zette ons af bij het strand adviseerde ons de boulevard zo ver mogelijk af te lopen en naar het Playa Bogatel of Nova Mar Bella te gaan.

Talks & Treasures - Barcelona - 32

Talks & Treasures - Barcelona - 33

We streken neer bij Bogatel, de middelste van alle stranden. Er komen nauwelijks toeristen komen, vooral veel buurtbewoners, en mensen uit de stad. Het is er een stuk rustiger en je ziet op vrijdagavond families en vrienden het weekend inluiden aan zee. Wij dronken bij El Chiringuito cocktails tot het donker werd.

Tienertips: shoppen en voetbal

Mocht je nog een plek zoeken om samen met je tiener een weekend door te brengen dan is deze stad een geweldige plek. Je kunt eenvoudig cultuur combineren met sport, strand en shoppen.

Robert ging met jongste naar Camp Nou. Daarvoor kun je het beste heel vroeg opstaan, zodat je er bent voordat het stadion zijn deuren opent. Dan heb je het meest relaxte tijdstip van de dag te pakken en loop je zonder al te veel mensen door het stadion. TIP: neem een dikke portemonnee mee óf zorg voor een flinke ruggengraat! Bij elke stap die je zet, tref je een commerciële valkuil. En Robert is er best vaak in getrapt…

Talks & Treasures - Barcelona - 31

Na twee weken wilde oudste dolgraag weer eens shoppen; ze had de Topshop al ontdekt. Helaas kan ik je geen hippe hotspot shop adresjes in Barcelona geven, omdat we vooral de bekende tienerstores bezochten. In de omgeving van Barri Gotic vind je wel een paar grappige kleine zaakjes waar tienermeiden die van shoppen houden, erg blij van worden.

Naast de grote ketens, Stradivarius en Urban Outfitters, liepen we ook even binnen bij Kling (foto’s hieronder), ALE-HOP, een PennySkateboard winkel en Vaho Gallery.

Talks & Treasures - Barcelona - Vaho Gallery- 07

In de middag troffen we elkaar voor lunch in één van de vele hamburgertenten in de stad. Met de airco op volle kracht was het lekker koel eten bij El Club de la Hamburguesa. Op deze zaterdag zat het restaurant vol hippe locals met kids. Een prima tent waar overgelukkige jongste in hyper staat enthousiast haar Camp Nou verhaal deed. Zelden zag ik haar zo gelukkig!

Daarna was het tijd voor een rondje El Cortes Ingles. Leuk om te weten is dat je vanaf de bovenste etage mooi uitzicht over de stad hebt. Na acht verdiepingen liepen we naar buiten met een berg handdoeken, theedoeken (voor de dagelijkse vakantieherinnering thuis), Real Madrid-sokken, een nóg Neymar-shirt.

1 hotspot

Nadat we de spullen en meiden naar het appartement hadden gebracht, struinden Robert en ik nog even langs de winkels aan de andere kant van de Ramblas. Doe geen moeite en als je naar Home on earth gaat, heb je meteen de enige leuke winkel in die buurt te pakken (beeld homepage). Zoveel mooie dingen!

Talks & Treasures - Barcelona - 25

Talks & Treasures - Barcelona - 27

 

Hoewel de Barcelonezen alle toeristen zat zijn, zie ik het wel zitten om snel weer een keer terug te gaan. Oktober lijkt me de perfecte maand om er te zijn!

Voor de volgende keer zoek ik nog een hotel of appartement in El Born en dan neem ik een extra koffer mee voor de aankopen. Heb je tips? Laat ze achter in de reacties onderaan de pagina!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *