Brugklas & Starbucks magie

Vanmiddag, op dag 2 van de brugklas, spreek ik oudste dochter aan de telefoon: “Mam we gaan nog even naar de Starbucks op Centraal, oké?” Eh, nou..echt? Iedereen gaat? “Ja we gaan met zijn vieren. Ben ik om 16.00 thuis, oké?” Eh, nou…zet je je fiets goed op slot. Heeft iemand een fietsketting. “Ja, komt goed, tot straks!”

Slik..

Vrijheid

Starbucks was ik nog vergeten op het lijstje ‘leuke tentjes voor tienermeiden in de brugklas’, zoveel is duidelijk. Ik had ook niet bedacht dat op de tweede middelbare schooldag, eigenlijk de eerste echte lesdag, de dames meteen richting koffiecorner zouden gaan. Misschien na de eerste maand een keer. Het heeft iets magisch voor ze, die Starbucks. Mc Donalds voor tieners.

Uiteindelijk gingen ze met zijn tweeën op pad en vertrokken de andere meiden naar huis. Mijn oudste wist de weg, vertelde ze later. Ze namen natuurlijk de meest onlogische route, een omweg met hele drukke kruispunten. De fietsen parkeerden ze langs de kant van de weg op het Weena. Intussen werd ik gebeld door de moeder van de vriendin. Of ik wist waar ze waren, chillen was niet de afspraak. Oeps.

Aan de ketting

Eigenlijk was ik van plan om iets te schrijven over knusse koffietentjes in de stad. Voor als ze een keer gezellig na school, op een vrijdag, met een groepje meiden leuk willen zitten. En zouden we, voordat ze er naartoe gaat, eerst samen nog eens op de fiets kijken hoe de route is. En waar je veilig je fiets parkeert. Vast aan de ketting die ik nu heel snel ga kopen!

Laat ik dat onderwerp over thee- en koffietentjes nog even liggen voor later. Of misschien kan ik beter aan oudste vragen om er zelf iets over te schrijven, nu ze er zo lekker op uit gaat. De vrijheid opzoeken. Stad verkennen.

Heel benieuwd wat er na week 1, maand 1 en komend jaar gaat gebeuren!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *