Costa Dorada – restaurants met mooi uitzicht

Lekker eten met mooi uitzicht vind ik één van de leukste dingen om te doen op vakantie. Het liefst op een plek waar ook de locals eten en er weinig toeristen zijn. Dat laatste is best nog een uitdaging tijdens de zomervakantie aan de Spaanse Costa Dorada. Maar het is gelukt!

Een lijstje met een paar fijne restaurants aan zee bij de Costa Dorada:

Can Ramón – Miami Platja

Talks & Treasures - Costa Dorada - Can Ramon - zeezicht

De locatie van dit typisch Spaanse restaurant met plastic stoelen heeft iets weg van Club 55 in Saint Tropez. Het ligt verborgen achter het strand en je loopt er zomaar voorbij. Vanaf het strand zie je het nauwelijks liggen. Maar als je bij de vlaggen de trapjes afloopt, kom je terecht bij Can Ramón. Ik ontdekte deze plek dit jaar en we aten er verschillende keren.

Talks & Treasures - Costa Dorada - Can Ramon

Kinderen kunnen op het strand hun gang gaan, je zit er heerlijk uit de wind (het kan behoorlijk waaien) en ‘s avonds  eet je heel romantisch met je voeten in het zand.

Op de plastic menukaart staan heerlijke Spaanse gerechten en aan zee is er natuurlijk veel vis. Ik kies het liefst een paar gerechten om samen te delen. De meiden waren vooral dol op de kip.

Bar Pepe – Xiringuito Cap Roig in l’Ampolla

Talks & Treasures - Costa Dorada - Bar Pepe - fr

Vorig jaar kreeg ik deze tip en het had niet veel gescheeld, of we waren neergestreken bij de strandtent die je als eerste tegenkomt als je het strand oploopt. Maar voor Bar Pepe moet je nog even doorlopen en de hoek omgaan bij de rots. Dan zie je een trap en als je die op gaat kom je bij het restaurant. Het is maar dat je het weet.

Als je na 14.00 arriveert voor de lunch is er meestal wel plek. Hoewel het op zondag best druk kan zijn, want Bar Pepe is een geliefde plek onder de lokale bevolking. Vraag een plekje op het terras onder de bomen want daar zit je én in de schaduw én met het beste uitzicht over de baai.

Talks & Treasures - Costa Dorada - Bar Pepe - Cap Roig- Ampolla

Verwacht een typisch Spaans restaurant, dus geen design. Maar het gaat hier dan ook vooral om het eten én het uitzicht! Je eet er heerlijke vis, schelpen en verschillende soorten paella.

Talks & Treasures - Costa Dorada - Bar Pepe - FB

Intussen kijk je naar de blauwe zee en wil je niet meer weg. De verleiding om in de wijk waar de baai ligt een vakantiehuis te huren was ook dit jaar erg groot!

Xiringuito strand Carrer de Maria Moliner – Miami Platja

Bij deze strandtent met heel fijn uitzicht (bovenste foto), eet je ook weer tussen de Spanjaarden. Het is een klein strandje waar de lokale bevolking komt en waar de Spanjaarden zelf vakantie vieren. Helaas heb ik geen naam maar het ligt aan het strand bij Carrer de Maria Moliner in Miami Platja.

Op zondag lunchen de families met opa en oma met paella aan een lange -plastic- tafel en spelen alle kinderen op het strand.

Talks & Treasures - Costa Dorada - Miami Platja - menu

Talks & Treasures - Costa Dorada - Miami Platja- food-plastic

Robert en ik lunchten er een keer samen en aten er een andere keer ‘s avonds met de kinderen. Je kijkt uit over de zee en ze serveren natuurlijk veel visgerechten en schelpen.

Heerlijke mosselen, ceviche en een goed belegde hamburger staan onder andere op het menu. En dan genieten van de ondergaande zon en misschien nog even een avondduik in de zee.

Costa Dorada

Het is even rijden, ruim 1600 km, naar deze costa maar dan heb je ook wat. Vooral als je weet waar je moet zijn voor lekker eten met mooi uitzicht en zonder al teveel toeristen om je heen. Laat je in Spanje niet afschrikken door plastic stoelen en tafels, het zegt niks over de kwaliteit van het eten.

Kom jij wel eens aan de Costa Dorada en heb je tips voor lekkere restaurants? Aan zee of iets het binnenland in? Laat het weten onderaan de reacties dan ga ik er zeker naar op zoek!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *