‘s Zomers Bloemen: weelderig & wulps

‘s Zomers Bloemen aan de Van Oldenbarneveldstraat is ‘not to miss’ met de uitbundige ‘buitenetalage’ op de stoep. Woest van buiten, weelderig en wulps van binnen is deze bloemen- en interieurwinkel.

Het verbaast mij nog altijd dat sommige mensen ‘s Zomers Bloemen niet kennen. Helemaal toen ik ontdekte dat zij al 23 jaar op deze plek in Rotterdam zitten. Al heel wat jaren verrast R mij regelmatig met boeketten van deze fijne winkel en ik vraag me nu af: hoe is dat zo gekomen? Waar kocht hij dan eerst bloemen? Geen idee om eerlijk te zijn.

Talks & Treasures - 's Zomers Bloemen

‘s Zomers Bloemen

En dat is precies het wulpse aan de boeketten van ‘s Zomers: ze trekken de aandacht en zijn zo weelderig dat je daarna niet anders meer wil, zelfs iets anders vergeet. Flamboyant en royaal is de beste omschrijving voor de stijl waarmee René en Michael zich onderscheiden van andere bloemenzaken. Je herkent de ‘s Zomers signature’ meteen.

Talks & Treasures - 's Zomers Bloemen

Talks & Treasures - 's Zomers Bloemen

De mannen zijn niet van flauwe bosjes bloemen en pakken het liefst uit met grootse, meeslepende boeketten. Zij halen inspiratie uit mode, kunst en vormgeving. Street- en nightlife, gesprekken en reizen, het beïnvloedt allemaal hun dagelijkse creaties. Voeg daarbij een portie humor en dan is het kleurige kunstwerk compleet.

Dus als er iets te vieren is, goed te maken valt of als een nare dag een ‘touche de fleur’ nodig heeft dan hoort daar wat mij betreft ‘s Zomers Bloemen bij. Dat is R na het eerste boeket gelukkig nooit meer vergeten. Telkens weer ben ik er superblij mee, zeg ik elke dag wel een keer ‘wow, echt zo mooi’ en strip ik het boeket net zo lang, dat ik aan het einde van de derde week nog een paar takjes in een vaasje overhoudt.

Interieur extraordinair

Familie, vrienden, bekenden en iedereen die voor het eerst in Rotterdam is, krijgt van mij een rondje naar deze winkel. Daarin vind je naast bloemen ook prachtige, luxe extraordinaire producten voor een toefje (of een flinke dot) ‘s Zomers in je huis.

Talks & Treasures - 's Zomers BloemenWist je dat Zomers Bloemen ook naam en faam heeft verworven met grote interieur- en stylingprojecten? In de winkel zie je slechts een deel van het assortiment dat zij daarvoor gebruiken.

De creatieve geesten bedenken (soms bizarre en vaak grappige) concepten met een mix van bijzonder, exclusief design, planten en bloemen.

Hoe dat er uit ziet? Wie bij Restaurant Joelia aan de Coolsingel naar binnen kijkt, krijgt een mooi beeld. Wie daar op dit moment ook de toiletten gebruikt, begrijpt het pas echt. Lentekriebels…

Over lente gesproken: stay tuned want er komt een weelderige give away aan!

Beeldcredits: Charlotte Huiskes Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *