Algarve deel I: verborgen plekken om te eten, zien en zwemmen

 

WP_20150429_14_27_00_Pro

Wat zijn de mooiste plekken in de Algarve? Waar eet je echt lekker met geweldig uitzicht? Liefst zonder terecht te komen in het massa toerisme.

Algarve zonder toeristen

Afgelopen vakantie ontdekte ik het beste van de Zuid Portugese kustlijn. En lukte het om uit de drukke toeristische zones te blijven. Best een prestatie als je weet dat de Algarve draait op toerisme. Er wonen 30.000 mensen maar tegen de zomer zijn dat er met de toeristen zo’n 300.000.

Op zich is mei al een goede periode om te gaan en volgens Portugezen de beste maand: het is niet druk, er is vaak zon en het is niet snikheet. Het helpt ook om te weten waar je moet zijn om de drukte te vermijden.

Een week vakantie is te kort om alles te zien maar lang genoeg voor een reisverslag in twee delen over de mooiste verborgen plekken in de Algarve.

Verborgen vakantiehuis Vila Maria

We reisden heel relaxed met het vliegtuig vanaf Rotterdam Airport. Ik hou erg van kleinere  vliegvelden en al helemaal als ze bij mij om de hoek liggen! Jongste was niet helemaal gelukkig tijdens het vliegen maar een enthousiaste stewardes hielp om de reis goed door te komen.

Wij arriveerden in de avond en gingen – na een stop in de lokale supermarkt- in het donker op zoek naar het vakantiehuis. De routebeschrijving was duidelijk,  maar door het schemer reden we voorbij het cruciale ‘rood-witte hekje’. Daarna moesten we nog een hobbelig pad af en vonden we verborgen achter palmbomen Vila Maria.

WP_20150430_20_34_31_Pro

WP_20150429_12_30_00_Pro

De online zoektocht naar dit vakantiehuis kostte veel tijd, maar het bleek een schot in de roos voor een relaxte zonvakantie! Een huis van Nederlanders met een fijne sfeer op een geweldige plek en met een prachtig uitzicht. ‘s Ochtends op het terras met koffie wakker worden gaat een stuk soepeler op deze manier. Over de 200 palmbomen op het terrein schreef ik eerder.

Uitzicht

 

WP_20150429_11_53_49_Pro

Geef kinderen water en hoe jong of oud ze ook zijn, je hoeft niks meer te doen behalve factor 50 te smeren en af en toe wat eten en drinken neer te zetten.

WP_20150429_12_29_37_Pro

En natuurlijk intussen zorgen dat mobieltjes, iPad en laptop opgeladen kunnen worden. Dat laatste is wat het is, we ontkomen er helaas niet meer aan: stroom en de juiste stopcontacten zijn belangrijk!

De eerste dagen hebben we niet veel anders gedaan dan relaxen, lekker eten en ons verbazen over de prachtige natuur en kleuren. Overal, bij het huis, langs de weg, voor het restaurant, het hield eigenlijk niet op. Dat geeft natuurlijk fijne plaatjes.

Bougainvilea

Citroenen

Margrieten

Mooiste plekken om te eten en zwemmen

WP_20150429_15_23_20_Pro

De eerste dag parkeerden we de auto bij de baai van Benagil en ontdekten we voor het eerst de bizar mooie kust van de Algarve. Later die week vonden we nog meer rustige en indrukwekkende baaitjes.

Benagil – baai en restaurant O Pescador

We kwamen per ongeluk – we zochten een ander restaurant- terecht bij O Pescador, een klein restaurant in Benagil met geweldig uitzicht vanaf het terras. En niet onbelangrijk: heerlijk eten met verse vis en goede wijn. Het zullen mijn bourgondische roots zijn, goed eten is een dingetje op vakantie! Maakt het nóg leuker dan het al is.

O Pescador

Vis Pescador

O Pescadore Interieur

Carvoeiro – rotskust en Bar A Boneca

WP_20150430_17_30_48_Pro

De volgende dag reden we aan het einde van de middag naar een van de mooiste plekken aan de kust bij Carvoeiro. Over een houten brug loop je makkelijk over de rotsen van de ene kant naar de andere kant van de brug. Er zijn ‘tribunes’ gemaakt om even te zitten en te kijken naar de zonsopgang of de zonsondergang.

Een gouden tip voor wie nog op zoek is naar een onvergetelijke plek om iemand het meest romantische moment van zijn of haar leven te bezorgen.

En het werd nog beter, want verborgen tussen de rotsen vonden we restaurant Boneca Bar. Weer een top plek!

WP_20150430_19_28_11_Pro

Vanaf het restaurant kun je tussen de grotten lopen en heb je wéér een uitzicht waar je sprakeloos van wordt. Op het terras aten we Portugese tapas en daarna gegrild vlees van de BBQ. En eigenlijk wilden we er niet meer weg.

WP_20150430_18_45_05_Pro

WP_20150430_18_27_29_Pro

We zijn die avond nog doorgereden naar het dorpje Carvoeiro voor ijs. De baai is mooi, maar het dorpje is heel toeristisch. Wat me opviel is dat er bij de strandjes vaak toilet en doucheruimtes zijn, hoe handig! En super schoon, ook fijn.

Morgen volgt deel II van het reisverslag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *