Algarve deel II: verborgen plekken om te eten, zien en zwemmen

Sea view Sagres2

WP_20150502_11_35_56_Pro

Wil je tijdens je weekje Algarve niet in de massa van toertisten terecht komen? Er zijn gelukkig genoeg plekken waar het goed toeven is.

Mooiste plekken om te zien

In het weekend reden we naar ‘the end of the world’ : de baai bij Sagres, het meest zuid westelijke puntje van Europa.  Cabo de São de Vincente (links op de foto boven) is de plek waarvan men ooit dacht dat daar het einde van de wereld was.

Tegenwoordig is het een geliefde hotspot onder surfers door de goede golven, vooral de baai bij Rua do Tonel. Ook als je niet surft lig je er goed en heb je er het meest waanzinnige uitzicht!

rots baai Tonel

De rotsen in zee doen je denken aan Es Vedra in Ibiza. Toen ik na deze vakantie de film ‘De Ontsnapping’ zag, herkende ik direct beelden van deze baai. Er is een kleine hang-out waar je wat snacks kan halen. Om lekker te eten rij je vanuit Rua do Tonel een stukje terug het dorp in naar praia do Mareta.

WP_20150502_15_04_45_Pro

Bij restaurant Raposo zit je ook weer op een super plek aan een kalme zee. En stel dat het regent -net die ene dag- of te hard waait dan zit je gezellig binnen.

De bediening is aardig, er is zelfs wifi en ze serveren lekkere lokale taarten. Wij aten er vis en salades en liepen daarna langs het strand om weer in beweging te komen.

WP_20150502_15_04_32_Pro

Kleuren in Lagos

Op de weg terug naar het huis wandelden we nog een paar uurtjes door Lagos. Een dorpje aan de kust -in de zomermaanden vast heel druk- met typische gekleurde Portugese huizen, betegelde gevels en mozaïek straten.

Galery Lagos

Palm balkon

Zeegrotten Benagil

Na een relaxte zondag aan het zwembad reden we aan het einde van de middag naar de baai in Benagil voor een tocht met een vissersbootje door de zeegrotten. Prachtig, toeristisch, maar toch echt de moeite waard!

WP_20150503_16_10_06_Pro

‘s Avonds aten we in het Portugese familierestaurant O Algar in Benagil en werden we ingepakt door de familie die haar best deed om ons de lekkerste specialiteiten te serveren. Vis, vis en lekkere zoetigheid! Vanaf het terras van het restaurant heb je alwéér mooi uitzicht!

Citytrip Faro

Ga zeker een keer naar Faro als je in de Algarve bent! De meeste toeristen landen er alleen met het vliegtuig maar dan mis je wat. Je kan er natuurlijk goed shoppen maar er is ook genoeg te zien voor wie niet wil winkelen. Het oude stadsdeel en de kleine straatjes brengen je nog meer in vakantiesferen.

Sinaasappels

Wij dronken er koffie bij Pastelaria Gardy met een typisch regionale specialiteit van ei, Bolos Regionals. Voordat we terug naar het huis gingen kocht ik nog zo’n ‘ei-gebakje’ om het eens goed te bekijken. Het ziet er gek uit en het is gemaakt van geraspt ei en wat amandel. Lekker!!

Bolos Regional

Praia do Carvoeiro: alleen ‘s avonds bezoeken!!

De laatste avond zochten we de baai van Carvoeiro op voor het bijzonder mooie uitzocht. En dan de zonsondergang….goed voor wat romance!

Baai Carvoeiro

Romance Carvoeiro

Wie wil nou niet terug? Voor een volgende keer staan er nog een paar hotspots op mijn lijstje!

Andere mooie plekken (en ons vakantiehuis) in de Algarve.

Ken jij de Algarve? Laat in de reacties gerust weten welke plekken ik een volgende keer moét zien volgens jou.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *