Rotterdam: 10 leuke dingen om te doen dit weekend!

Er is zoveel te doen in Rotterdam dit weekend! Voor het gemak een lijstje met de leukste events en om je op weg te helpen met je weekend planning. Voor het geval je niks wil missen!

1. De Rotterdamse Dakdagen: je kan het niet gemist hebben! Ook bij de Kunsthal kun je het dak op, unieke kans! En zo zijn er meer mooie daken waar je normaal nooit op kan. In het weekend tussen 10.30-17.00. Wil je niet alle daken aflopen? Er is een gratis BMW-shuttle!

Rotterdamse dakdagen

2. Camping Onbestemd op Maasvlakte 2: kamperen op de Maasvlakte 2! Een plek waar je dat normaal gesproken niet kan doen! Hoe leuk is dát! En je kan ook overdag langs gaan zonder te blijven slapen. Een moboele camping die dit weekend neerstrijkt in Rotterdam

3. Verborgen Tuinen: Urban green is hot en als je nieuwsgierig bent naar andermans zaken is dit een mooie combi? Dit weekend kun je kijken in andermans tuinen en inspiratie opdoen voor je eigen tuin. Vanaf 10.30-17.00.

4. Boothstock Festival: Leuk dat ze het Kralingse Bos weer gebruiken voor dit dance-festival! Geen kaartje? Ga je lekker aan de overkant van de plas liggen en dan hoor je het ook!

Boothstock festival

5. Dogparade: Ja het bestaat! Nu weet je het.. Op de Kruiskade. En met Loes Luca in de jury moét dat iets heel leuks worden! Om 13.00 vertrekt de parade. Dus hup er naar toe mét je doggy!

6. Zomer Zondagen heeft komende zondag haar 2e zomer zondag in het park bij de Euromast. Chillen op een kleedje met muziek, theater en natuurlijk eten. Tussen 14.00-20.00.

rozen tuin

7. Festival aan de Maas: eind juni sluit de Gouvernestraat haar deuren, na jarenlang de bakermat te zijn geweest voor jong (theater)talent. Het laatste festival waar studenten, afgestudeerden en nieuwe makers uit heel Nederland in onze stad bij elkaar komen en de stem van de jonge generatie te laten horen. En wil je het theater nog een keer zien dan is nú je kans!

8. Rrrollend Rotterdam: Op het Noordplein staan de foodtrucks voor je klaar en hap je met theater op de achtergrond allerlei lekkers weg. Vanaf 12.00 kan je dit weekend terecht bij 30 karren.

9. Design project ‘Fat dripping’ in Museum Boijmans: ik werd getriggerd door om mee te doen door ‘vet te doneren’. Nieuwsgierig hoe dat gaat? Om 13.00 kan je het zien. Ter voorbereiding op de Rrrolende keukens?

10. Poetry International: Voor wie niet het dak op durft en klaar is met alle food-events!

Met een beetje puzzelen kun je op een dag minstens drie events bezoeken en kom je bruisend, etend en met wat rust het weekend door.

Have fun!

 

Foto’s via Facebook, Rotterdamse Dakdagen, Boothstock Festival en Camping Onbestemd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *