Update 2018 Antwerpen: hotspots en leuke plekken

Antwerpen blijft leuk en elke keer ontdek ik hier iets nieuws.  Zodra ik weer een keer ben geweest, zet ik de verse hotspots erbij. De updates (september 2018) vind je onderaan dit bericht. Als Anvers op je agenda staat, check je heel handig de laatste versie.

Wie dit op tijd leest, maakt haast om nog voor eind september 2018 naar AntwerpPhoto in het Loodswezengebouw te gaan. Daar zie je onder andere een expositie van Anton Corbijn met niet eerder getoonde werken én zijn handgeschreven bijschriften.

De eerste versie van de blog over Antwerpen schreef ik nadat ik in de Belgische havenstad had afgesproken met een vriendin. We hadden elkaar lang niet gezien en er was veel om bij te praten. Daardoor wandelden we al kletsend zonder een bepaalde route van de ene leuke straat naar de andere.

Je komt als vanzelf bij de mooiste winkels en lekkerste restaurants.

Achteraf was een route of plan wel handig geweest, omdat we af en toe erg om liepen. Toen iemand mij later een keer vroeg of ik nog tips had voor Antwerpen, dacht ik er aan om deze wandelroute maar eens uit te schrijven. Dan hoef jij het niet meer op te zoeken en alleen nog maar helemaal door te lezen tot en met de updates helemaal onderaan.

Leuke straten en adresjes in Antwerpen

TIP: zolang het nog kan (ze gaan er een ondergrondse parking bouwen) ga je met de auto, parkeer hem dan gratis in de buurt van het Fotomuseum bij de Waalsekaai of Vlaamsekaai.

Van daaruit loop je via de Leopold de Waelplaats richting de Volkstraat. In deze straat loop je langs mooie winkels, fijne koffie- en delicatessenzaken. En vorige week lunchten de liefde en ik in deze straat bij het afgelopen voorjaar geopende Under the Palm Trees (beeld helemaal boven, verhaal onderaan bij de updates).

In 2017 was ik met de liefde en bewaarden we de toffe platenzaak Coffee & Vinyl tot het allerlaatst. Hoef je niet met LP’s door de stad te lopen. Of je begint hier je dag en haalt je plaatjes later op.

In de updates helemaal onderaan (blijf vooral lezen) meer over Texas Coffee waar je naast heerlijke koffie ook erg leuk zit. Op de hoek kijk ik altijd even binnen bij Baby Beluga en probeer ik nog niks te kopen. Dat is deze keer gelukt!

Daarna wandel je door naar de Leopoldstraat. Op nummer 22 zit LN Knits waar de jonge ontwerpster en ondernemer Ellen Kegels haar mooie breisels van baby alpaca wol verkoopt. Fair trade en handgemaakt in Peru: 1 trui is 1 week loon. En er zijn meer mooie winkels in deze buurt.

Als je verder loopt naar de Graanmarkt, zit je met lekker weer goed op het terras van Bourla. Tenzij je een reservering maakt voor het restaurant van Graanmarkt 13. Denk daar op tijd aan, ruim een week van tevoren is zeker nodig. Aan de overkant vind je deze nieuwe winkel met een prachtig concept (check de update).

Talks & Treasures - Antwerpen hotspots en leuke plekken

Achter dit romantische plein wandel je via de Schuttershofstraat naar de Kammenstraat (eventueel een stukje Lombardenvest meepakken). In de updates onderaan lees je welke knappe interieurwinkel er nu zit. Vanuit deze straat wandel je zo de Nationalestraat op. Die hoef je alleen maar af te lopen en je komt weer mooie winkels tegen.

Toe aan koffie, lunch of een drankje? Bij Kaffeenini maken ze de lekkerste koffie, ijsthee en eet je heerlijke worteltaart. Met vriendin zat ik er rond 12.00 heerlijk op het plein in de herfstzon!

Talks & Treasures - Antwerpen-02

Als je vervolgens de Geuzenstraat inloopt, in plaats van weer de Volkstraat, kom je uit bij de Marnixplaats. In de straten rondom zitten lekkere restaurants en eet je bijvoorbeeld bij Fiskebar.

Ga je vandaar de Karel Rogierstraat in dan kom je als je rechts aanhoudt nóg meer fijne plekken tegen om te borrelen, Avini Winebar, of te eten. Even doorlopen richting het (nog steeds in de verbouwing) Museum voor Schonen Kunsten en je borrelt of eet bij Hotel Pilar (meer in de updates hieronder).

Talks & Treasures - Antwerpen hotspots en leuke plekken

Je ziet, het wordt een lange lijst waar je makkelijk een dag zoet mee bent. Wil je zien welke route je neemt? Check deze praktische route. 

Antwerpen updates

Te beginnen bij de allernieuwste exemplaren, waarna je uitkomt bij minstens zo leuke plekken:

Under the Palm Trees

Deze nieuwe culi-hotspot is van dezelfde eigenaren als het beter bekende L’épicerie du Cirque en Bar Palmier. Wist ik niet toen ik reserveerde voor lunch dus het was even zoeken naar dit underground restaurant. Zo onbekend nog dat er bijna niemand was. Zonde want na een blik op het knappe interieur en gesprekje met de sympathieke bediening begrepen we: dit komt helemaal goed.

En zo was het.

Met een toffe afwisselende playlist (waaronder wat muzikanten die we vlak daarvoor nog zagen hangen bij Anton Corbijn) en op het menu vooral lokale en seizoensgebonden producten. Alles even heerlijk als verrassend. Fijne bijkomstigheid was dat we onze ‘party for two’ zonder een opgeprikt dan wel hipsterhot of uberculi gevoel verlieten.

Snel een keer terug voor het diner. Under the Palm Trees

Bar Burbure

Niet nieuw, maar wel een eerste keer voor ons: drankjes bij Bar Burbure. Nadat de liefde wat verdriet had verwerkt in de paskamers van CLINIC in de De Burburestraat, proostten we op het leven en de nieuwe aankopen op het zonnige terras.

GinTonicshop

In dezelfde straat vind je ook de Gintonicshop. Evenmin nieuw, maar evengoed heel handig om te weten. Als je er toch bent, ga je even langs. Gintonicshop

Texas Coffee

Een hippe maar daarom niet minder goede plek om je dag te starten met knappe koffie en homemade taart. Of je ontbijt ter plekke in plaats van thuis. Als je parkeert aan de Vlaamsekaai zit het aan het begin van de Volkstraat. Texas Coffee

Hotel Pilar

What’s not to like bij dit gloednieuwe hotel waar je naast mooi slapen ook heel goed terecht kan voor de fijne menu kaart. Daarop veel verse en biologische gerechten en gezonde drankjes. Om te borrelen, ontbijten, lunchen of dineren. En als je er bent, kijk je meteen in de aangrenzende winkel met moois voor je interieur of beautyproducten. Je vindt het aan de Leopold de Waelplaats. Hotel Pilar

Bolia Antwerpen

Talks & Treasures - Antwerpen hotspots en leuke plekken

Na Gent, kwam er ook (in 2017) een vestiging van Bolia.com aan de Kammenstraat. Bolia is een Scandinavisch designmerk met een ruim assortiment aan interieurproducten. Ik vraag me nog steeds af wanneer ze naar Rotterdam komen. Inspiratie voor je interieur nodig? Dan zit je hier helemaal goed. Bolia.com

Stanley/ Stella

In 2017 is Stanley/ Stella in het enorme winkelpand op de Graanmarkt getrokken. Een creatief fashionconcept met naast duurzaam geproduceerde basics ook de mogelijkheid om ter plekke digitaal je persoonlijke kledingstuk te produceren. Naast al dat moois, is het ruime pand een nieuw podium voor concerten en artistieke events. Stanley/ Stella

st. vincents

Hou je van Pinterest? Dol op tijdschriften? Ga dan zeker naar st. vincents aan de Kleine Markt. Dit is de reallife versie ervan. Heel fijn en een knappe plek voor goede koffie met lekkers. En dan moois kijken. of kopen. st.vincents

St. Jorispoort voor drankjes en eten

Ooit op een verwarmd bankje (het bankje zelf, jawel) buiten drankjes gedronken? Strijk neer bij Bar Pour Boir en je gaat niet meer weg. Even verderop zitten leuk-uitziende-restaurantjes waar ik graag nog een keer wil eten. Ga jij alvast?

 

Welke straten doe jij aan als je in Antwerpen bent? Laat het weten in de reacties. Leuk voor een volgende keer!

 

 

 

 

 

 

  1. Klapdorp in Antwerpen .. verlengde straat vanaf de paardenmarkt …leuke 2e hands kledingwinkels en het gezellige koffiehuis Joyable .. heerlijke koffie, gastvrij en lekker eten voor een betaalbare prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *