Inspiratie bij st. vincents in Antwerpen

Bij st. vincents aan de Kleine Markt in Antwerpen is het alsof je een tijdschrift binnen loopt. Van mooie spullen, kleding, planten en koffie tot hebberige kunstwerken aan de muur. Het is geen typische conceptstore, hoewel het daar aan doet denken. Maar dat was niet het eerste dat in mij opkwam. Eerder lijkt het op een reallife Pinterestbord, maar dan met een ‘buy’ in plaats van ‘pin’-button. Bijvoorbeeld bij die stoel daar links achter bij de spiegel. Zou zo goed bij mijn nieuwe inrichting passen!

‘a multi-story café, boutique, exhibition and event space’

Na een eerste shopronde liep ik afgelopen weekend even binnen met dorstige oudste. Een rondje zonder kinderen is een betere aanrader. Gelukkig was er wifi en zat ze met een vers gebakken brownie te relaxen. Intussen liep ik deze hippe zaak rond om te peilen wat ik er van vond. De sfeer is bijna zen, waardoor je het gevoel hebt dat je ook prima zit en drinkt zonder iets te kopen. Een volgende keer zou ik aan de grote tafel voorin plaatsnemen. Naast het groen en tegenover allerlei spullen waarvan ik nog niet wist dat ik ze nodig had.

st. vincents inspiratie

Deze keer zaten we aan de Franse bistrot tafeltjes in het midden en werd ik naar de kledingrekken getrokken. Mooie merken, fijne stoffen en accessoires voor hem of haar. Hier en daar redelijk aan de prijs maar toch, je zal maar net dat ene item vinden! Zo’n plek is het zeker, dat je vind waarvan je niet wist dat je het zocht.

En als je niets koopt bij st. vincents? Dan raak je vast geïnspireerd. Ook dat is wat de eigenaren voor ogen hebben. Een plek om je dag te starten met goede espresso of filterkoffie in een creatieve sfeer. Of om tussendoor op te laden buiten de stadse drukte en over al dat moois te dromen. Kortom, een must-go voor iedereen die van tijdschriften of Pinterest houdt en inspirate zoekt!

Extra fijne Antwerpen tip: voor drankjes en eten kijk je in de St. Jorispoort verderop.

Meer over leuke straten, hotspots en eten in Antwerpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *