Op het Dak: rooftop bistro met groen uitzicht

Je kent Op het Dak vast al. De knappe rooftopbistro vlakbij Hofplein verschijnt regelmatig op Talks & Treasures. Die groene hotspot waar je vers, homemade en uit het seizoen eet. Of drinkt. En naar buiten staart voor het uitzicht. Tijd om het er maar een keer over te hebben, voor wie geen idee heeft waar het zit. Of wat er op het menu staat of waarom je er sowieso een keer naartoe moet.

Talks & Treasures - Op het Dak - rooftop bistro met groen uitzicht 4

Ontbijt of lunch in Schieblock

Op het Dak zit (logisch) op het dak van het Schieblockgebouw. Neem de trap (sportief) of lift, klim nóg een trapje op en neem dan de juiste deur. Pak je de verkeerde dan kom je uit bij de bijenkolonie van Dakakkers. Ook leuk, maar daarover een andere keer meer.

Talks & Treasures - Op het Dak - rooftop bistro met groen uitzicht 4

Eénmaal binnen vallen een paar dingen op. Zoals het raam in het gat. Of het gat met een raam? Hoe dan ook, er moest een extra raam komen, het budget was beperkt en met een creatieve ondernemer is dit het resultaat. Niet zomaar een gat, maar natuurlijk precies op de plek (ook in spiegelbeeld) met mooi uitzicht op Rotterdam.

En op de enorme moestuin vol groenten, fruit en bloemen vanaf de lente. Een extra reden om je trip binnenkort te plannen want hier wil je graag optimaal genieten van de eerste zon. Heb je binnen of buiten een plek gevonden dan zorgt chef-kok Valerie Kuster er voor dat je voorlopig blijft zitten. Van ontbijt, naar koffie,naar lunch, naar drankjes…

Relaxed vers Op het Dak

Sinds afgelopen maand is er een nieuw ‘breakfast all day’ menu vol verse en zelfgemaakte seizoensgerechten. Verser dan een meter verderop geplukt uit eigen moestuin kan je bijna niet krijgen. En wat er niet groeit of bloeit bij Op het Dak dat halen ze bij een van de boeren uit de buurt. Er wordt zoveel mogelijk gekookt met lokale producten en ‘in het seizoen’. Dat betekent vanzelf dat de kaart wisselt naarmate het seizoen verstrijkt en wat de tuin (of boer) op dat moment biedt.

Talks & Treasures - Op het Dak - rooftop bistro met groen uitzicht 4

Het is zo’n plek waar je bijzondere smaken proeft en ingredienten of combinaties eet die je daarvoor niet snel zou bedenken. En dat is dan ook nog eens heel erg lekker. Dat was jongste met me eens toen ik daar een keer met haar was. Hoewel ze haar verse chocolademelk op een gegeven moment wisselde voor mijn smoothy, ging de ‘soda baked sandwich’ er goed in. Ik nam de soep van de dag, kastanjesoep gemaakt van een zak vol die ze net binnen hadden gekregen.

Het eten ziet er even mooi uit (veel kleurige instamoments) als dat het smaakt en de mensen die er werken zijn ook nog eens heel aardig. Zo tussen het groen, hoog boven de drukte van de stad, in een relaxte sfeer met goed eten is Op het Dak eerder een warm nest naast de bijen dan je reguliere hippe hotspot.

P.S. Wat minstens zo leuk is als de plek zelf, zijn de events. Zoals komend weekend (11/12 maart 2017), dan staat Marnix Benschop in de ontbijtkeuken van Op het Dak.

P.S. P.S. Andere dakterrassen in Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *