Winter-update: de beste rooftop bars in Rotterdam

Rooftop bars zijn hot, dat zie je in het buitenland al langer: dakterrassen (of skybars) op de zoveelste verdieping van een gebouw waar je gezellig kunt eten en drinken. Niet altijd even goed vindbaar maar dat maakt het extra spannend.

Voor deze winter een update met een paar nieuwe of tijdelijke dakterrassen waar je in het donker het mooiste uitzicht over Rotterdam hebt.

Eerder dronk ik mijn wijntjes bij de rooftop hotspot van Parijs: Le Perchoir. Het was even zoeken naar de ingang maar eenmaal boven heb je zo’n geweldig uitzicht en beleef je de stad weer op een heel andere manier. Je kan er ’s winters wat drinken in de tent of je hangt met droog weer in een loungebank voor de vuurtonnen.

Skybars kunnen altijd, daarvoor hoeft de zon niet per sé te schijnen!

Dakterrassen & rooftop events Rotterdam

Rotterdam volgt die fijne trend om met een drankje op grote hoogte te genieten van spectaculair uitzicht.

Neem zeker een kijkje tijdens de Rotterdamse Dakendagen. Je kan door heel de stad op bekende en onbekende plekken het dak op. Dit event staat ook weer gepland voor 2019.

De beste rooftop bars in Rotterdam met het mooiste uitzicht, lekkerste drankjes en fijne happen

Gelukkig hoef je niet op een speciaal event te wachten om je tijd op een Rotterdams dakterras door te brengen. En kun je je zwoele zomer- of winteravond afsluiten, of beginnen, op één van deze hoge hotspots in de stad.

OP HET DAK

Deze groene rooftop bistro (geen bar, maar hoort toch echt op het lijstje!) op het dak van het Schieblock is een van de mooiste van Rotterdam. Je zit hier zowel in de zomer als in de winter tussen het groen. Je kunt er ontbijten, lunchen of iets drinken en naar het groen staren van dinsdag tot en met zondag. Op Het Dak

Talks & Treasures - Op het Dak - rooftop bistro met groen uitzicht 4

Luchtpark Hofbogen

Nieuwkomer Luchtpark, op het dak van de Hofbogen, is sinds de zomer van 2018 dagelijks geopend. Wie slim haalt bij een van de restaurantjes in de bogen iets lekkers om mee het dak op te nemen en stopt een paar warme kleden om op te zitten in de tas. En warme chocomel, thee of gluhwein. De daktuin is geopend vanaf 10.00 en sluit weer met zonsondergang. Luchtpark Hofbogen

De Euromast

Wist je dat je kunt slapen op de Euromast? Dus als het buiten koud is, lig jij binnen onder je dekbedje heerlijk te genieten van de sterrenhemel. Wie in de winter optimaal wil genieten van het Rotterdamse uitzicht reserveert vast een plekje. Gewoon een ticket kopen voor De Euromast en op 100 meter hoogte Rotterdam bekijken, is altijd een goed idee.

The Suicide Club

Vlakbij Centraal Station vind je The Suicide Club op het dak van het Groothandelsgebouw. Een mooi restaurant, bar en club voor de betere rooftop party. Eenmaal binnen en boven drink je buiten op het terras de meest sexy cocktails en geniet je van waanzinnig uitzicht over de stad. The Suicide Club

Talks & Treasures - de beste rooftop bars Rotterdam

nhow Rotterdam

Spectaculair mooi uitzicht over Rotterdam? Ga dan naar het terras van het Nhow in De Rotterdam. Met hapjes en drankjes op het terras kijken naar de zonsondergang is zo romantisch…Of je gaat ’s ochtends heel vroeg voor een ontbijtje en om de stad wakker te zien worden. nhow Rotterdam

STROOM Rotterdam

Op de Llopydpier heeft STROOM deze zomer een pop-up brasserie op het dakterras. Vanaf de luie loungebanken bewonder je weer een andere rooftopview en eet je lekkers uit de brasserie van Stroom. STROOM Rotterdam

Winterse rooftop bar!

Hopelijk komen er nog meer rooftop bars bij de komende tijd. En niet alleen in Rotterdam, waarom niet ook in andere Nederlandse steden? Liefst op blijvende locaties zodat je ook in de winter vanuit de hoogte kan genieten van mooi uitzicht over de stad. Zoals bij deze knappe en nieuwe hotspot in San Francisco, Charmaine’s. Ook deze plek bleek even zoeken naar de juiste ingang, maar eenmaal on top blijf je zo lang mogelijk.

Zit je liever laag bij de grond om op te warmen tijdens de koude hersft- en wintermaanden? Deze hippe hotspots in Rotterdam om bij te trekken zijn een aanrader.

Koud maar toch een zonnetje? Deze terrassen aan het water in Rotterdam zijn ook heel erg fijn.

Beeld homepage via Op Het Dak, midden The Suicide Club

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *