San Francisco: de leukste tips om te eten, drinken, winkelen en slapen

Welke wijk in San Francisco mag je niet missen? In welk hotel slaap je goed? Wat zijn de leukste ontbijt en koffie adresjes? Op welke plek eet je de lekkerste hamburger? Waar eet je heerlijk tussen de hipsters? En op welke rooftopbar sluit je de avond af met knappe cocktails?

Het duurde even maar hier zijn ze: de leukste tips van onze vakantie in San Francisco.

Wij begonnen onze reis door Californië in San Francisco én brachten er, na het geweldig relaxte Santa Cruz, het laatste weekend door. Lang genoeg om verliefd te worden op de stad, te kort om alles gezien te hebben en voldoende om de plekken die wij het leukste vonden te delen. Tips om te doen of zien, zijn er ook maar een versie om de stad met tieners of pubers te verkennen volgt binnenkort. Deze blog zou anders nog langer worden dan hij nu al is.

Meer dan 15 tips voor San Francisco

De avond dat we aankwamen belandden we in een restaurant een paar straten om de hoek bij het Parc 55 Hilton hotel. Net als het hotel is John’s Grill verre van hip, zelfs erg klassiek, maar in ieder geval typisch Amerikaans. Dat betekent altijd vriendelijke en vlotte service. Of het nu om snel eten gaat of een upgrade naar een andere kamer, alles was in snel tempo voor elkaar. En dat wil je na zo’n lange reis en met hongerige, op instort staande pubers.

Als ontbijt kozen we de dag er na de koffietent op de hoek van de straat. Evenmin een hotspot, maar een praktische en niet al te dure pitstop waar we ook de volgende ochtenden de dag begonnen. Het laatste weekend is het hotel en ontbijtplek een stuk hipper. Geduld, of even door scrollen.

Outer Sunset

Om rustig te beginnen (want tijdverschil en een lange avond in het AT& T stadion voor de boeg) namen we de metro naar de surfy en hipsterwijk Outer Sunset. We gingen eerst een blik werpen op de oceaan en wandelden daarna naar Bison Paddock in het Golden Gate Park. Een heel relaxte manier om bij te trekken van de reis én de eerste mooie indrukken op te doen.

Daarna was het tijd voor een kleine, doch stevige, shopronde die we afsloten met lunch in het uberhippe en erg lekkere restaurant Outerlands (beeld homepage). Hou rekening met wachttijden, want reserveren kan niet en het is de bedoeling dat je ter plekke je naam op de lijst zet en wacht.

Nadat we onze eerste aankopen deden bij Mollusk Surf Shop op Irving Street, boden de liefde en jongste zich aan voor de wachtsessie op onze tafel . Ik bracht ze koffie en een sapje van hipster koffiespot Trouble Coffee en dook met oudste wat winkels binnen op Judah Street. Te beginnen bij General Store (eerste beeld is de achtertuin van deze hippe winkel). Op dat stukje vind je nog een paar leuke winkeltjes met leuke hebbedingen om mee naar huis te nemen.

Het eten bij Outerlands is heerlijk, de mensen relaxed, we genoten in de zon en de vakantie was echt begonnen.

Telegraph Hill

Nadat we de volgende dag met de ferry terugkwam van Alcatraz (als een van de weinig historische overblijfselen een toeristische must) gingen we te voet naar onze lunchplek voor die zondag in Stockton Street.

Als je via Columbus Avenue wandelt, heb je op een gegeven moment mooi uitzicht op de beroemde Lombardstreet. Daarmee was ook die toeristische attractie van het lijstje gevinkt. Intussen zagen we de mooiste huizen in alle kleuren van de regenboog.

North Beach – China Town

Bij Tacolicious streken we neer voor de late lunch, maar eigenlijk was North Beach ooit het roerige Little Italy van San Francisco waardoor er een typisch sfeertje hangt en er veel Italiaanse restaurantjes zijn.

Naast sfeer en eten, vind je hier ook genoeg kleine winkeltjes, zoals de hoedenwinkel Goorin Bros. Aangezien oudste een heuse shoplist downtown wilde afwerken, lieten we deze wijk én het verderop gelegen Chinatown voor een volgende keer.

Niet voor niks kozen we het eerste weekend het niet hippe hotel vlakbij de populaire winkels voor pubermeisjes. Tot sluitingstijd shopte ik met oudste in Victoria’s Secret, Brandy Melville, Urban Outfitters, Macy’s en Nordstrom. Om met volle tasjes en haar lege portemonnee op het hotelbed te ploffen.

Hotels en rooftop bar Charmaine’s

Later die avond borrelde ik met de liefde buiten op het dakterras van de toffe rooftop bar Charmaine’s. Het zit boven Proper hotel (waar ik een volgende keer best zou willen slapen) dat op een of andere manier te chique lijkt voor dit stukje Market Street dat in de avonduren net wat minder fraai erbij ligt.

De volgende ochtend konden we al wandelend met de koffers de auto ophalen bij Avis dat vlakbij het Hilton hotel lag. Nadat we het tweede weekend incheckten bij het laatste hotel van die reis, brachten we de auto weer terug. Toevallig lag het Museum of Icecream (MOIC) om de hoek en konden we die dag meteen door naar de volgende activiteit.

Het Kimpton Buchanan hotel was een mooie afsluiter van deze vakantie: design interieur, prachtige badjasssen, fijne binnentuin en een prettige sfeer. Beetje suf dat na ons bezoek aan de sprinkle pool van het MOIC (daarover meer in een volgende blog) de kamer vol gekleurde hagelslagjes lag.

Fillmore Street

Met een tas vol snacks en goede wifi lieten we de meiden achter op de hotelkamer en gingen de liefde en ik er samen op uit. We liepen naar Fillmore Street en vonden een plekje bij The Snug. De burrata toast was heerlijk en de liefde at de zoveelste burger maar liet weten dat deze toch echt wel heel erg lekker was.

De volgende ochtend pakten we een Uber naar Fulton Street voor een laat ontbijt bij Johnny Doughnuts. Wow, de betere donutplek vind je dan de allerlaatste dag! Met bergen suiker in het lijf was er genoeg energie om via een wandeling langs het stadhuis, een speelpleintje en de zwervers die toch ook overdag op Market Street te vinden zijn, uit te komen bij de winkels voor een aller- allerlaatste shopronde.

Ik bekend dat ik me even liet gaan. Maar de perfecte pasvorm van de spijkerbroeken van Madewell brachten me een tikje in euforische stemming. Aan de overkant ligt het beter bekende Anthropology waar ik (gelukkig) zonder tasje naar buiten liep.

Later in de middag gingen we naar Fillmore Street en lunchten we bij ROAM, een door de meiden (en ons) vol lof geprezen burger restaurant.En daarna deden we nog een niet noemenswaardig rondje door deze straat.

Zonde, want zonder kinderen en met vriendinnen kun je hier best een paar uur vullen als je wil. Naast heel veel leuke restaurants en bars vind je hier ook kleine, mooie, soms luxe (Cotelac) dan weer creatieve winkels (Jonathan Adler). Ja zelfs een Hollandse Scotch & Soda.

Een stuk gezelliger hier dus dan het drukke centrum. Ben je moe? Dan pak je een filmpje bij Clay Theater, zo’n typisch Amerikaans uitziende bioscoop.

De volgende ochtend zouden we in dit wijkje ons allerlaatste eetmomentje hebben, ontbijt in La Boulangerie. Een aanrader die je ook bij een van de andere vestigingen in SF kan opvolgen.

Lafayette Park, The Regency Ballroom, Van Ness Avenue

Het was die middag lekker warm en ‘s avonds stond er nog een concert op het programma dus liepen we naar Lafayette Park om te relaxen in de zon. Genoeg te zien als je wil, maar net zo makkelijk doezel je in je late siësta.

De liefde had tickets gekocht voor Editors in The Regency Ballroom, een concertzaal in de buurt van het hotel. Waar ze in Nederland met gemak een Ziggo vullen, was de zaal hier halfvol. De meiden waren erbij en het was een tof event om samen de vakantie mee af te sluiten.

Aan het eind van de avond op weg naar het hotel gingen we bij Limoncello Deli & Sandwiches toch weer voor de bijl. Niet heel spannend, wel veel Italiaanse delicatessen en tafeltjes buiten om de take-out op te eten.

*Goed te weten: in de restaurants waar wij aten, hadden we normale porties. Ook fijn om niet telkens enorme hoeveelheden voor je neus te krijgen.

**Ook nog handig om te doen: sla fruit, yoghurt en crackers op in je hotelkoelkast. Hoef je niet elke dag snel op pad voor ontbijt.

Ben jij al een keer in San Francisco geweest? Wat vond jij het allerleukste om te doen of zien? En waar heb je het lekkerste gegeten of gedronken? Deel je tips als reactie helemaal onderaan dit bericht. 

Na het eerste weekend in San Francisco reden, reden we via Tomales Bay naar dit luxe relax oord in Calistoga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *