Herfstvakantie & de leukste tips en linkjes Rotterdam

Niet eerder waren de liefde en ik toe aan een luie zonnige herfstvakantie. Niet in Rotterdam maar ergens tussen de palmbomen. Eindelijk is de Costa Tropical (klinkt al goed) in zicht! Waar we hooguit (zeer) lokale activiteiten opzoeken die er aan bijdragen om in de relaxmodus te raken dan wel te blijven.

Tips welkom!

Wie regelmatig leest, weet dat afgelopen zomer en de maanden daarna nogal druk waren. Zodra de meiden (die vonden het helemaal niet druk, maar vooral saai) naar school waren, ging ik op zoek naar de ideale zonvakantie in oktober. Bijna zag ik ons hier in Palm Springs of Las Vegas. Maar hoe mooi en warm ook, niet heel erg ontspannend.

Spanje werd het. Vliegen op Malaga. Fijn vanaf Rotterdam.

Hoe ziet jouw herfstvakantie er uit?

Voor de thuisblijver de leukste tips om deze herfstvakantie mee te vullen. Met of zonder de familie. Alleen of met vriendinnen.

Herfstvakantie tips Rotterdam en andere leuke linkjes

Ik zou er bijna voor thuisblijven: WATERLICHT van Daan Roosgaarde op 25-27 oktober a.s. Speciaal ontworpen voor de Kunsthal en het Museumpark en GRATIS te zien.  Als een virtuele vloed (LEDs, software en lenzen) overspoelt dit kunstwerk het Museumpark. Het je ervaren hoe hoog het water zou komen zonder menselijke interventie.

Als je er dan toch bent, ga je ook naar het afgelopen weekend geopende expo Surf Tribe van de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren.

Op 26 oktober is er weer een Natafelen in Garage Rotterdam waar de winnaar van de Gouden Pollepel 2017 zorgt voor een vegetarisch diner. Intussen hoor en zie je meer van de nieuwste tentoonstelling Prosecute my Posture.

Al het hips uit Amsterdam wil het liefst zo snel mogelijk naar Rotterdam. Daarom nu een RESTORED op de Nieuwe Binnenweg? Pop-up tot december, niet te lang wachten dus.

A Star Is Born al gezien? Let op: daarna ben je fan van Lady Gaga en drink je gin-tonic in KINO.

De Nederlandse film Vechtmeisje gaat vlak voor de herfstvakantie in premiere en lijkt me wel iets voor jongste puber.

Deze winkels mag je niet missen op de Bergse Dorpsstraat?

Een nieuwe aanwinst aan het water in het Bergse bos! Deed me aan dit restaurant in Yosemite Park denken. Klopt, zei een van de eigenaren: Amerikaanse lodges waren een bron van inspiratie.

28 oktober is er weer Swan Market in de Van Nelle.

Oh wat heb ik afgelopen maanden vaak gedroomd over deze luxe Cali-bestemming. Als het goed is volgt de blog over San Francisco verderop deze week.

18-28 oktober is het Fotofestival Schiedam

In TENT zie je de tentoonstelling ‘Who do you think you are?’ Wist je dat die tot stand is gekomen door Rotterdamse singer-songwriter Sabrina Starke?

Tot slot ter inspiratie (want soms duurt een weekje langer dan je denkt): Waarom pubers allergisch voor hun ouders worden? 

Have fun deze herfstvakantie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *