Bergse Dorpsstraat in Rotterdam: 10x de fijnste winkels

Wie vanuit het centrum van Rotterdam tram 4 richting het noorden pakt, rijdt vlak voor het eindpunt langs de winkels in de Bergse Dorpsstraat. Welke je niet mag missen als je uitstapt?

Net als in de rest van de stad openen in deze winkelstraat in Hillegersberg regelmatig nieuwe zaken, restaurants en bijzondere of hippe pop-up winkels. Een van de redenen om regelmatig even langs te gaan zodat je niks mist. Om het je makkelijk te maken, een overzichtje met een paar fijne winkels op de BD.

10x winkelen in de Bergse Dorpsstraat Rotterdam

CF.04

Conceptstore CF.04 opende afgelopen jaar de deuren aan de Bergse Dorpsstraat. Alsof er een stukje Pannenkoekstraat is neergedaald in het noorden van Rotterdam. Je vindt er een regelmatig wisselende en betaalbare damescollectie van onder andere het hippe merk Moves, schoenen, tassen, brillen (wat niet eigenlijk) sieraden en stationery (waaronder van favoriet Marrit van Nattem). Zo’n altijd-even-binnenlopen-om-te-zien-wat-er-is-bijgekomen winkel.

Maximus

Hoewel ik geen fanatieke lezer ben, heb ik wel ‘booklovers’ in mijn omgeving. De mensen hier schatten feilloos in welk boek past bij de persoon waarvoor ik (zonder kant-en-klare titel) op zoek ben. Verder kun je bij Maximus binnenlopen voor koffie en zijn er regelmatig events met schrijvers zoals de Young Adult Bookclub (met Anna van Praag op 17 oktober aanstaande).

FF langs Gerben

Loop je halverwege de Bergse Dorpsstraat een stukje de Kerkstraat in dan kom je in het hoekje bij FF langs Gerben. Voor je bloemetje, plantje of vaasje. In ieder geval even langs gaan voor de prachtige bloemen of een klein hebbeding.

Mooizo M/V

Vooruit niet op, maar iets achter de Bergse Dorpsstraat op de Hilleniussingel, ligt beauty- en conceptstore Mooizo. Zo’n adresje dat je via-via hoort, althans zo ging het bij mij. Hoewel onregelmatig, kom ik er al jaren omdat ik er stukken ontspannender vandaan kom dan dat ik er naartoe ging. En omdat ze erg mooie huid- en lifestyle producten verkopen waarvan ik soms vind dat ik het nodig heb.

Nieuw op de eerste etage, is de Bed & Beauty “de huiskamer” (van Mooizo m/v). In dezelfde stijl en sfeer en in combinatie met behandelingen te boeken. Voor wie toe is aan een persoonlijke mini-spa. Zucht.

AIX

Hoewel een roséwinkel niet gek zou zijn in een straat als deze, vind je bij AIX geen lekkers maar moois waar je ook heel gelukkig van kan worden. Met kledingmerken als CLOSED en Goosecraft, maar ook heel fijne tassen en meer. En een sympathieke verkoopster, niet onbelangrijk.

P. Tuinman IJzerwaren en Gereedschappen

Haast onvindbaar in de stad, terwijl je niet zonder kunt: een winkel waar ze verstand hebben van technische huis- tuin- en keukenproblemen. Zo fijn als er geen klusser in huis woont. En nog fijner: schroefjes, moertjes en boutjes per stuk te koop. Echt een van de fijnste winkels. Op nummer 118-A.

FotoBERG

Ik ga nog even door op de praktische toer met deze pasfotoplek (maken ze hier, hoe handig) en lijstenwinkel. Mijn galeriewandje in huis is er nog steeds niet, omdat ik twijfel over de lijst, de kleur, wel of geen passepartout en hoe krijg ik het juiste formaat foto ingelijst. Bij FotoBERG helpen ze je. En voor onhandige types als ik is dat heel fijn. Want die prachtige foto’s van Californië zie ik graag knap ingelijst.

FLOW

Aan het begin van de Bergse Dorpsstraat ligt de enorme interieurwinkel FLOW. Heel fijne winkel, want naast wooninspiratie en interieurproducten kun je hier ook terecht voor interieuradvies en -ontwerp. En dit jaar bestaan ze 12,5 jaar dus er staat iets te gebeuren.

Pomme de Jus/ Pommes pur Dix

Een van mijn favoriete kinderwinkels is gelukkig met onze meiden mee gegroeid, hoe fijn! Naast het bekende Pomme de Jus met de hipste merken voor kleine kids hebben ze laatst om de hoek van de BD een winkel voor tieners geopend (beeld homepage). Terwijl de kleintjes in het ruime Pomme de Jus overal kunnen rondrennen, heeft Pomme pour Dix een grote snoeppot in het midden van de winkel en zijn er flinke pashokken voor pubers.

KOOL by KOOL

Als fervente zonnebrildrager heb ik geen baard nodig om hier binnen te lopen. Maar je zou bijna willen dat je er een had als je de vintage barberstoel achterin de winkel KOOL by KOOL ziet. Maar ook zonder dat kun je hier terecht voor bijzondere zonnebrilmerken (of een gewone bril) en andere fraaie accessoires als sokken en luxe scheerproducten.

Al zigzaggend door de straat kom je vanzelf meer winkels tegen waarvan je misschien niet wist dat ze op deze plek in Rotterdam een vestiging hebben, zoals Superdry, Van den Assem, REPEAT en Marqt.

Andere leuke plekken in Hillegersberg

Hier lees je meer over winkelen in Hillegersberg. Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Winkeliersvereniging Hillegersberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *