Moois uit Rotterdam: Marrit van Nattem kunst & prints

Wie Marrit van Nattem kent, weet dat we nog veel gaan zien van deze jonge Rotterdamse ondernemer en kunstenares. Zij wil dat haar abstracte kunstwerken toegankelijk zijn voor meer mensen. Daarom maakt zij er lifestyle producten van zoals kleurige prints en bijzondere kaarten. En sinds kort ook supergave notebooks.

Het mooie aan haar illustraties vind ik de herkenbaarheid. Ze zijn vaak gebaseerd op inspiraties uit alledaagse dingen.¬†Laatst kreeg ik van een vriendin een bedankkaartje dat wel heel erg leek op haar nieuwe huis en tuin. Het bleek een ‘Marrit’, hoe leuk is dat!

Passie, kunst & design

Aan de Willem de Koning in Rotterdam studeerde Marrit (lifestyle) design. Een aparte keuze, als je weet dat ze al van jongs af aan tekent, gefascineerd is door de kunstwereld en toen al musea reuze interessant vond. Maar tekenen, vooral precies en fijn tekenwerk met pen en potlood, bleef tot een paar jaar geleden een hobby.

De dag dat ze met verf aan de slag ging, kwam haar liefde voor illustraties aan het licht. En sindsdien experimenteert ze er op los. Naast illustraties maakt ze abstracte schilderkunst van acrylverf. Ik hou erg van de naturel kleuren die ze hierin gebruikt. Weer heel anders dan de vrolijke illustraties.

Uitsnedes van de kunstwerken zie je terug in haar nieuwste stationery collectie met wenskaarten en notebooks.

Talks & Treasures - Moois uit Rotterdam - Marrit van Nattem

Grappig dat met de tweede collectie haar kennis van lifestyle en design weer om de hoek komt kijken. Als dat notebook op een gegeven moment vol is dan snij je de kaft er af en lijst je de originele Marrit in. Of je kiest meteen een schilderij. Die maakt ze trouwens ook in opdracht.

Marrit van Nattem

Wie wel eens bij concept store Hutspot komt, heeft het werk van Marrit van Nattem zeker zien liggen. Met een beetje geluk heb je haar ook ontmoet, ze werkt er namelijk een paar keer per week.

Je vindt de prints, kaarten en notebooks ook bij Voorlopig op de Nieuwe Binnenweg. Het komend jaar zullen de producten verkocht worden in winkels door heel Nederland.

En natuurlijk kun je online terecht bij haar webshop.

Als ondernemende kunstenares probeert ze zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven en slimme keuzes te maken. In haar geval betekent dat heel veel schilderen in haar studio in Rotterdam West. En op tijd inzien waar je hulp bij nodig hebt. Zoals bij het zoeken naar meer verkooppunten.

Zodat haar kunstwerken voor nog meer mensen te zien en te koop zijn. Ik blijf haar volgen op socials want ik ben erg benieuwd wat zij komende jaren nog meer gaat doen.

Meer moois uit Rotterdam.

Beeld homepage en notebook: Lou Muuse

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *