Moois uit Rotterdam: toffe tassen van UNU Rotterdam

Het Rotterdamse tassenlabel UNU Rotterdam lanceerde eind april de nieuwe kleurige collectie. Eén blik daarop en je bent direct in zomerse sferen. De mix van unieke frisse Afrikaanse stoffen met Europese vormgeving en kwaliteit, maken deze tassen exotisch mooi en westers praktisch. Waar ze gemaakt worden? In Rotterdam natuurlijk.

Gwen, overdag jurist en een van de oprichters van UNU, wil haar tassen op een goede manier produceren. Het team legt de lat hoog als het gaat om kwaliteit.

Daarom werken zij alleen met de allerbeste stoffen die wereldwijd bekend staan om de unieke prints. Regelmatig reizen zij naar de fabrieken om persoonlijk een keuze uit de Afrikaanse dessins te maken. Waar die Afrikaanse stoffenfabriek staat? Verrassend dichtbij in Nederland, zoals Vlisco in Helmond. De Chanel onder de Afrikaanse stoffen, volgens Gwen.

Talks & Treasures - UNU Rotterdam

Net als bij de start is ook deze derde tassencollectie geproduceerd door medewerkers van Talentenfabriek010. Daar werken mensen die zich willen ontwikkelen om daarna makkelijker aan de slag te komen op de arbeidsmarkt. Zij verwerken de fleurige Afrikaanse stoffen tot de verschillende, door Scandinavisch design geinspireerde, ontwerpen. Waar je de tassen koopt? Via de website van UNU Rotterdam of bij de fijne winkels als NIChE en concept store Hutspot.

UNU Rotterdam

Het allermooiste aan haar tassen vindt Gwen dat ze aansluiten bij de casual Europese look. Het is nadrukkelijk  geen flowerpower hippietasje. Daar is de prijs ook niet naar. Dat heeft alles te maken met de kwaliteit van de stoffen, het design en de productie.

Ik heb mijn oog laten vallen op de grote MAVIS shopper waar zowel mijn kantoormeuk als strandspullen in passen. Het verhaal gaat dat een van hun klanten op een Zuid Europees strand een compliment kreeg over de mooie Vliscostof. Van de Senegalese seizoens armbandjesverkoper. Wereldberoemd dus. Waar je op moet letten bij de UNU Rotterdam? Dat je niet te lang wacht met denken over de aanschaf. Op=op hoort bij het gebruik van unieke stoffen.

Beeld: UNU Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *