Rare Moederdag & weekendtips Rotterdam

Moederdag is dit jaar een beetje raar, anders dan alle andere keren daarvoor. Sowieso omdat heel de stad compleet op zijn kop staat voor de landstitel van Feyenoord. Sinds begin mei staat ons huis onder spanning die de ene keer latent en de andere keer zichtbaar (hoorbaar, voelbaar, wat je wil) aanwezig is. Daardoor is het hier net niet elke dag heel relaxed.

Heel fijn dus als R en jongste zondag weer zijn vertrokken naar hun plekjes in de Kuip. Dan begint mijn Moederdag. Die duurt totdat zij terug zijn. De uitslag maakt niet veel uit, want de rust maakt direct plaats voor euforie of groot verdriet.

Moederdag elke keer

Nadat ik ze heb uitgezwaaid, bel ik mijn moeder die begin dit jaar ‘op kamers ging’ in een verpleeghuis. Dat zijn vaak grappige gesprekken, want hoewel zij nog steeds veel weet, zich herinnert, en ook graag wil vertellen, komen de woorden er niet meer soepel uit. Zoals dat gaat met dementie.

Het lijkt het soms net woordzoeker. Alsof ik Frans spreek aan de telefoon. Dat lukt aardig, maar gaat ook niet erg vloeiend. Het is dan makkelijker als je iemand ziet om te checken of je verhaal over komt. Gelukkig heeft mijn moeder inmiddels haar draai gevonden op haar nieuwe stek tussen de heuvels. En vier ik Moederdag elke keer als ik haar daar zie.

Gelukkig beginnen we het weekend deze week al op donderdag en zijn er tot zondag nog genoeg leuke dingen te doen in de stad. Check snel het weekendlijstje!

Weekendlinkjes en tips Rotterdam

Wil jij zondag de wedstrijd beleven op een relaxte plek vlakbij de Kuip? Dan chill je tussen de Schotse Hooglanders die weer staan te grazen op het Eiland van Brienenoord. Als Feyenoord scoort dan hoor je dat daar ook.

Cécile Narinx over ‘back to the (Limburgse) roots’ of toch maar niet? Ik vrees dat ik te verrotterdamst ben om terug te schakelen naar de typische, zuiderse cultuur. Behalve dan het eten, drinken en de ruimte om te wonen.

Ik kreeg zoveel leuke reacties op het artikel Rasecht Rotterdams in SPOOR Magazine! Vaak van mensen die ik nooit eerder gezien, gesproken of al heel lang niet meer heb gesproken.

De online versie is deze Rotterdam tour guide langs 25 hotspots en leuke plekken. Heel praktisch en met veel infolinkjes.

Op het buitenterrein van de Keilewerf is het nieuwe festival Keilecafé. Ken je nog niet? Dat kan. Dit weekend je laatste kans, ze hebben elke dag nieuwe events en beginnen op 11 mei weer met een film door Roffa Mon Amour.

De ‘Dutch Approach’  als een van de betere manieren om (in Amerika) met meisjes over sex te praten.

Een aanpak die Nederlandse kinderen de gelukkigste van de wereld maakt. 

Dit weekend opent de tentoontelling Humble in Garage Rotterdam en zij bestaan vijf jaar!

In voor meer kunst op stoere plekken? Go see Freddie in De Wasserij in Rotterdam Noord. De premiere op 13 mei (tijdens Operadagen) daarna nog t/m 4 juni a.s. Denk: theatrale installaties en met een nieuwe compositie gebaseerd op Bohemian Rapsody van Queen.

De andere kant van het verhaal: die hippe traveloblogger? Ze wil het liefst vakantie.

Mooi weer coming-up dus doe nog mee tot en met vrijdag 12 mei a.s. als jij gratis cocktails met hapjes bij Ayla wil winnen!

Een snel, leuk en lekker moederdag cadeau? Check aankomende edities van Cinema Culinair!

TREK is er weer in het Vroesenpark! Superleuk vonden de meiden het daar vorig jaar.

Coming up voor de liefhebbers: JAWS in Kralingen, het gaat dit jaar gebeuren!

Wat ga jij doen? Je onderdompelen in Feyenoordvibes of duik je in de Moederdagmode?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *