NIChE: fris, luchtig en los in West

Niche Flowershop is niet zomaar een bloemenwinkel. Er is meer moois te zien in deze kleurige zaak in Rotterdam West. En het allerbeste: wéér een reden om vaker naar de Nieuwe Binnenweg te gaan!

Laatst was ik er weer en stapte ik uit bij nummer 177, het allereerste huis waar ik woonde in Rotterdam. Dat is waarschijnlijk de reden waarom ik een soft spot heb voor het Oude Westen. Er gebeurt altijd wat, of het nu fout of fraai is. Op dit moment waait er een frisse wind door de straat en blazen bruisende ondernemers als Susan van NIChE nieuw leven in dit rauwe deel van de Binnenweg.

Update Nieuwe Binnenweg

Hiervoor was het Oude Noorden de vaste stek van Niche, maar de zoektocht naar meer leven in de straat bracht haar drie jaar geleden naar het Oude Westen. De winkel zit in zo’n mooi pand met glas-in-lood ramen en met een hele fijne achtertuin.

Talks & Treasures - NIChE Flowershop

Vanuit deze mooie plek creëert Susan de mooiste boeketten en bloemwerken. Vanaf haar 16e zit zij al ‘in de bloemen’ en dat zie je overal in terug. Wat er zo speciaal is aan het NIChEboeket? De luchtige losse stijl waardoor de bloemen extra mooi uitkomen.

De hippe, frisse samenstelling blinkt vooral uit in eenvoud en het gebruik van seizoensbloemen. De bloem centraal dus in plaats een flinke bos. Kwaliteit en stijl gaan boven kwantiteit (tenzij de klant er om vraagt). Ook bij de inrichting van de winkel is met het gebruik van slimme kleuren er voor gekozen om de bloemen tot hun recht te laten komen.

NIChE is bloemen

Ik heb al een paar keer bloemen bij Niche gehaald en eerlijk waar: de bloemen blijven zó lang mooi! De takken die ik daarvan over hield, gebruik ik nu nog steeds. En daarmee laat de goede bloemist haar handtekening achter, waardoor je graag weer terugkomt. Al is het voor mij een ritje naar de andere kant van de stad.

Tot slot, wist je dat NIChE voor een deel gallerie is? Op dit moment is de serie Rear Window van fotograaf Jordi Huisman te zien. Hij brengt de achterkanten van huizen in hoofdsteden in beeld. In tegenstelling tot de voorgevels, wordt de achterkant van huizenblokken vaak veel minder ontworpen.

Talks & Treasures - NIChE - Jordi Huisman

Eerder hingen hier de mooie werken van Stroke a Bird (die nu ook hangen bij Parqiet). Ik hou wel van deze creatieve combinatie op één plek. Het past mooi bij dit deel van de Nieuwe Binnenweg waar je een bijzondere mix aan winkels ziet, van de NIChE Flowershop tot shoarmatent tot STEK en meer.

Het hoort bij de buurt, de rauwe Nieuwe Binnenweg die verderop kruist met de statige huizen van de Heemraadssingel.

Ik zou er wel weer willen wonen..

Beeld homepage: NIChE Flowershop
  1. erg leuk stukje over de nieuwe binnenweg, heb vorige week ook de route van nr 177 tot eendrachtsplein gedaan , jammer deze bloemenwinkel hebben we gemist , moeten dus terug !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *