STEK: de stadstuinwinkel in Rotterdam

STEK de stadstuinwinkel in Rotterdam is voor ‘urban gardeners’ dé plek om te werken aan meer groen in en rond je huis! Met de winter voor de deur kun je er ook terecht voor de mooiste binnenplanten en hippe cadeaus. En ik kreeg er supergoed advies over mijn planten die halfdood in de vensterbank stonden. Ze leven inmiddels weer!

Urban gardening

Woon je in de stad, dan ben je meestal heel gelukkig als je een balkon, dakterras of tuin hebt. Ik heb altijd ‘een buiten’ gehad in Rotterdam en groeide op die manier in het ‘urban gardening’. Niet dat ik echt groene vingers heb, maar ik hou wel van mooi uitzicht.

Eénmaal gelukkig met je buitenplek is het nog een uitdaging om op je fiets bijzondere planten te vinden in de stad. De meeste bloemenzaken hebben een beperkte keuze aan planten, laat staan buitenplanten. Naast alles voor buiten heeft  STEK heeft ook een enorm assortiment aan planten voor binnen. Van cactussen en vetplanten tot hangplanten en plantjes waar je helemaal NIKS  aan hoeft te doen! Zoals deze airplant.

STEK de stadstuinwinkel Rotterdam

Het mooie aan deze winkel is, dat je er naast mooie planten ook heel goed advies krijgt. De opkomende ‘urban gardener’ kan wel wat tips gebruiken! Bij STEK werken mensen met groene vingers die verstand van zaken hebben. Daar word ik altijd blij van, want ik ben geen echte tuinder maar met de juiste tips kom ik aardig uit de voeten.

Team STEK

Het team enthousiaste mensen bestaat uit ware groenprofessionals en dat maakt STEK anders dan alle andere tuinwinkels. Iedereen heeft een verschillende achtergrond en specifieke ervaring waardoor de winkel brede kennis biedt aan groen- en tuinwensen. Naast 1 of 2 dagen per week in de winkel en werken de STEK’ers daarnaast aan eigen projecten en opdrachten. Van tuinontwerpen tot buurttuin projecten en nog veel meer.

STEK de stadstuinwinkel Rotterdam

Vooral de aardige en hulpvaardige medewerkers in deze stadstuinwinkel maken STEK tot een relaxte plek. In de ongedwongen sfeer stel je al je vragen over planten en meer. En krijg je zonder gekke frons het antwoord: “De planten op je vensterbank lijken op varens. Die hebben meer water nodig.” Ze zijn wel wat gewend daar bij STEK.

Een fijne hotspot waar je naartoe gaat om je huis en tuin groener te maken of om spullen te kopen die je daarbij kunnen helpen. Van handige tuingadgets, boeken tot een mooie bol terrarium van glas.

Alles waar de hippe urban gardener van droomt…

P.S. Maak kans op een cadeaubon ter waarde van € 25,00 van STEK!

Beeld onderaan: Charlotte Huiskes Fotografie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *