De eerste keer & weekendtips Rotterdam

Deze week gaat bij ons thuis de boeken in als de feestweek van het jaar. Zeker voor jongste die zondag op haar stoeltje in de Kuip voor de eerste keer Feyenoord de schaal zag winnen. Om vervolgens voor de eerste keer in de Hofpleinvijver te springen. En een dag later al om 9.15 haar plek in het achterste vak op de Coolsingel in te nemen. Waar ze na drie uur wachten tussen het legioen en door de rook een glimp opving van Feyenoord. Drie uur stil zitten op een dranghekje, terwijl ze normaal gesproken altijd in beweging is.

Kampioen, de eerste keer

Dinsdagavond werd haar voetbalteam onverwacht en voor de eerste keer kampioen (de gedoodverfde winnaar verloor in de beslissende wedstrijd tegen de nummer drie, heel herkenbaar). Met gierende banden reden we naar het clubhuis waar ze met haar team, bij gebrek aan Hofpleinvijver, de dichtstbijzijnde, niet al te ranzig uitziende sloot insprongen.

Gisteren was ze jarig, scheen de zon en lag ze met snoep en vriendinnen voor de eerste keer dit jaar in de plaatselijke modderplas. Morgen gaat ze verder met haar verjaardag vieren op school en trakteren.

Voor de allerlaatste keer….YES!

Daarna volgt dit weekend nog het familiefeestje en is ze vervolgens een weekje vrij.

Relaxed. Doen we helemaal niks.

Hoe ziet jouw weekend er uit? Voor wie niet helemaal vol geboekt is: check de leukste tips in Rotterdam en weekendlinkjes.

Weekendlinkjes & tips Rotterdam

Ge-wel-dig Feyenoord op 1? Bijzonder mooie docu die het Feyenoord-gevoel perfect in beeld brengt. Is R als Feyenoorder het helemaal mee eens.

Hoe handig zijn deze borrelspiesjes voor je feestje?

Het eerste Marktontbijt op de Oogstmarkt komende zaterdag op het Noordplein!

‘Prince LOVE LIVE’ opende vorige week in de Kunsthal en is een must-see voor de trouwe fans en iedereen die er al op danste in de jaren ’80 en ’90.

YES, hoe cool, rooftop movietime op het dak van het V&D gebouw. In je agenda voor 10 juni!

Meer Rotterdamse Rooftoppers.

Het Rotterdams Open Doek Festival opent vrijdag in LantarenVenster. Weinig tijd? Check hier de beste korte films van talentvolle filmmakers uit het seizoen 2017/2017.

Ellie Uyttenbroek is gastcurator van ETNOMANIE, een van de nieuwe tentoonstellingen in het Nederlands Fotomuseum. Opent samen met Springvloed op 20 mei a.s.

Rotterdam Dobbert zet je alvast in je agenda voor 13 augustus! “Spetter, spatter, spaaater op 13 augustus dobberen wij op het water…” en het rijmpje gaat nog verder.

Tropische temperaturen zijn altijd goed om in de salademood te komen. Check deze bloemkool salade. 

Fijn weekend!

P.S. Meer weekendlinkjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *