Hillegersberg: winkelen via het water

De leukste manier om te gaan winkelen in Hillegersberg is om op weg daar naartoe een route via het water te nemen. De ‘green escape’ maakt nieuwsgierig en brengt je als vanzelf in een relaxte modus om dit stukje Rotterdam te verkennen.

Wie uit de stadse drukte van het centrum wil, pakt de fiets en rijdt langs de Rotte via de Bergse Voorplas. Zo ontdekte ik voor het eerst Hillegersberg. Ik woonde al jaren in Rotterdam maar het gebied na de Kleiweg was mij totaal onbekend.

Compleet verrast was ik toen vanaf het Beatrixplantsoen de winkels, als vanuit het niets, opdoken. Waarom kende ik deze wijk niet?

Talks & Treasures - Hillegersberg- winkelen via het water

Minstens zo sportief en nog leuker dan met de fiets is om vanaf het water je winkelrondje te beginnen. Een beetje ervaren SUP’er arriveert droog op het SUPboard of je komt met een bootje.

Talks & Treasures - Hillegersberg- winkelen via het waterVanaf de Delftsevaart achter de Meent vaar je net zo makkelijk (en nóg mooier) over de Rotte en de Bergse Voorplas. Om af of uit te stappen tegenover de winkels aan de Weissenbruchlaan en de Freericksplaats.

Winkelen in Hillegersberg

Als je oversteekt zie je interieurwinkel Femkeido Interior Design met veel Scandinavisch design en kijk je meteen even bij Platform 104 voor een wisselende producten van designers, kunstenaars en nieuwe creatieven. Voor gerenommeerde mooie merken als Missoni loop je binnen bij LEESER.

Sinds de verhuizing van De Nimes naar de Frericksplaats is het een conceptstore geworden waar je naast kleding (van bijvoorbeeld favoriet By Malene Birger) ook Taschen-boeken, sieraden en bijzondere parfums vindt.

Toen de meiden klein waren, vond ik in last minute-situaties bij de Hema en Domani net die ene maillot, handschoen of het waterschoentje dat nergens meer verkrijgbaar was. Aan de andere kant van de Freericksplaats zit Steiff met zeer luxe kinderkledingmerken waar ik me voor pasgeboren baby’s aan te buiten kan gaan.

Bij l’Altradonna kun je rekenen op de altijd even prachtige als duurzame merken in de collectie. Tikje verliefd op de kleding, sandaaltjes, kettinkjes, tassen en LoveStories-lingerie. Voor andere lingerie of badmode ga je aan de overkant op zoek bij Van der Linde Lingerie.

Bij Banketbakkerij Winkelman verderop sta ik, zeker als de meiden mee zijn, vaker voor een luxeprobleem: wat te kiezen? Ik heb een zwak voor dit soort ambachtelijke banketwinkels met de bakkerij achterin.  Een tip hier: de kersenvlaai. Als je die in Limburgse stukken snijdt (dat zijn er 8 op een normale vlaai) dan heb je instant geluk in handen.

IJs, drankjes of eten?

Talks & Treasures - Hillegersberg- winkelen via het waterOp weg terug naar je fiets, SUPboard of sloepje of voordat je de auto instapt, haal je nog een ijsje bij Talamore. Of je zoekt een plekje bij het Rotterdamse Facet waar je in het seizoen (half juli is het zover) helemaal goed zit voor hun specialiteit, de mosselgerechten. Geen visliefhebber? Dan kies je voor de betere clubsandwich of de dry aged beef. Lekker eten, geen fratsen, aardige bediening.

P.S. Zomerse terrassen bij de Bergse Voorplas.

Hier lees je meer over winkelen in Hillegersberg. Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Winkeliersvereniging Hillegersberg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *