Strandhuisje: slapen en wakker worden met golven

Slapen in een strandhuisje is favoriet bij ons thuis. Het maakt niet uit hoe vaak we dat doen. Zo vlak voor de toetsweek en na een drukke periode is een weekendje slapen op het strand meer dan welkom. Flink uitwaaien, heel de dag buiten zijn en lekker eten aan zee.

Het enige probleem? Dat we eigenlijk nooit weg willen.

We arriveerden op een warme zonnige vrijdagmiddag en dan is het al helemaal niet de bedoeling om iets anders te doen dan go with the flow.

En wat duurt de dag extra lang als je de zon pas na 22.00 in de zee ziet zakken! Na heel wat potjes voetbal en softballetjes slaan en vangen, gingen we pas laat die avond naar binnen.

Strandhuisje in Julianadorp

De volgende dag leek de zon vertrokken en hoewel een flinke strandwandeling een logische optie is, kozen we er voor om  Willemsoord in Den helder op te zoeken. Zo vaak zijn we niet in de buurt en het Marinemuseum ligt voor de hand voor wie graag op en aan het water is.

Niet dat de meiden stonden te springen, maar uiteindelijk kwam de Koude Oorlog uit het geschiedenisboekje van oudste hier toch tot leven. Jongste was verbaasd (en ik eerst ook) dat er geen vrouwen op een onderzeeboot varen. De (oudere) medewerkers op de boot zagen het absoluut niet voor zich, vrouwen én mannen wekenlang hutjemutje.

Als drankjes op het terras in de Museumhaven ook nog eens samengaan met nautisch erfgoed op de achtergrond dan heeft de gemiddelde puber nauwelijks door dat er aan cultuurbeleving wordt gedaan.

Met bikini’s en handdoeken in de auto reden we op de terugweg naar het nieuwe zwembad op het andere Landal park. Als je in de Landal Strandhuisjes Julianadorp verblijft, krijg je ook toegang tot dit park. De meiden lieten cultuurfrustraties van zich afglijden in het water en wij wachtten met drankjes in de langzaam doorbrekende zon.

Die straalde aan het eind van de dag en avond net zo fraai als de dag er voor.

We aten bij Paal 6 dat vlakbij de strandhuisjes ligt. Een mooie strandtent met goed eten en fijne drankjes. Aan de andere kant ligt een tent waar we op vrijdag knapperige kibbeling met sausjes aten.

We vierden Vaderdag dit jaar aan zee en deden de laatste dag meer van wat we vrijdag en zaterdag ook deden: genieten van het strand en de zee als tuin en drankjes in de fijne strandtent.

Als je een keer gaat, kies dan voor de ontbijtservice en laat vers brood én een krant bij je huisje bezorgen. Om nog meer het gevoel van wakker worden met de golven vast te houden. Eigenlijk wil je pas weer over de duinen als je echt niet anders kan dan naar huis vertrekken.

Wil je meer zien van het weekend in het strandhuisje? Check hier de filmpjes op Instastories!

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Landal GreenParks. Check de website voor meer informatie over Strandhuisjes Julianadorp.

P.S. Deze huisjes waren ook zo heerlijk! En deze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *