Calistoga: hotsprings, eten en relaxen als nooit tevoren

Calistoga: hotsprings, eten en relaxen als nooit tevoren

Tijdens de lunch op dag twee in Calistoga beloofde ik de meiden dat als ze ooit moeten relaxen na zwaar liefdesverdriet, afstudeer- of werkstress, huilbabysessies of andere pieken en dalen in het leven, ik tickets voor twee én een kamer voor een week boek naar deze hotspot in Napa Valley, Californië.

In de krap twee dagen dat wij er waren, werd snel duidelijk dat Indian Springs Resort relaxen naar een ander, voor ons onbekend, niveau tilt. En dan hebben we niet eens een beauty behandeling gedaan.

Zodra je de receptie verlaat, is je pauzeknop al aangeraakt. Eenmaal in je kamer weet je: wij gaan hier he-le-maal NIKS doen.

Dat was ook niet nodig, omdat we de enige echte must-see in Calistoga, de Old Faithful Geyser, al zagen voordat we incheckten in de spa. Het is een van de drie werkende geisers ter wereld en de enige touristische attractie waar nauwelijks iemand was en waar we een bak geld aan entree betaalden voor om die geiser elke 15 minuten te zien spuiten. We hebben het bezoekje met ijsjes nog gerekt tot een half uur. Het is dat oudste een werkstuk over geisers maakte en zowaar interesse toonde.

De liefde en ik deden ‘s avonds nog een rondje door het dorpsstraatje en vonden daar een paar goed uitziende restaurantjes, bijvoorbeeld Evangeline. Hier en daar een leuk winkeltje, Blackbird, maar verder is het in Calistoga de bedoeling om te relaxen.

Next level relaxen in Calistoga

Na een paar drukke dagen in San Francisco, daarover binnenkort meer, was dit het moment waarop we compleet in vakantiemodus raakten.

De kamer was gevuld met Sal de Ibiza chips (Europees hip in deUS) en Italiaanse homemade koekjes, fijne smeersels in de douche, stapels handdoeken en vier badjassen die we nauwelijks meer hebben uitgetrokken.

Talks & Treasures - Calistoga - hotsprings, eten en relaxen next level

Calistoga: hotsprings, eten en relaxen als nooit tevoren

Heel even maar, om een van de fietsen op het terrein te pakken naar het restaurant. Als we niet in de naar lavendel ruikende achtertuin zaten dan lagen we wel in of aan het water.

Van ‘s ochtends 6.00 tot middernacht is het mineraal en warm water zwembad  (gebouwd in 1913 en dus historisch voor Amerikaanse begrippen) geopend. Het thermale water van de geiser schijnt helend te zijn. Als daarmee wordt bedoeld dat je er ontspannen en relaxed vandaan komt dan kan ik dat bevestigen.

‘s Ochtends heel vroeg vertrok ik al richting THE POOL en tapte onderweg een gratis koffietje. Lekker rustig, geen drukte. Het werd niet heel veel drukker in de middag, terwijl er toch een paar ouders met jonge kinderen waren. Alles en iedereen, of alleen ik, dat kan ook, leek afgestemd op chill & relax.

Man, man, als een stel katten in de zon lagen we te knorren en genoten we likkebaardend van al het lekkers.

Wat te kiezen tijdens lunch of diner, was het enige dat lichte stress had kunnen geven. Maar met burrata op de lunchkaart en risotto voor diner was zelfs dat in een seconde besloten. En wijn bestellen, (zelfs drinken als het moet) kun je met gesloten ogen in Napa Wine Country.

De meiden waren dol op de knapperige pizza en de verse churros met homemade dips.

Opgepoetst Europa

Een tikje dubieus mag je mijn belofte aan de meiden nu wel vinden. Die ups en downs in het leven gaan heus een keer komen en zijn enkel excuus om terug te gaan naar dit luxe oord verscholen in de prachtige heuvels van Napa.

Tegen die tijd hoop ik dat de meiden houden van een wijntje zodat we samen her en der in de Californische wijnstreek wat kunnen proeven. Scribe Winery stond nog op mijn lijstje maar was net uit de route. En al drink je geen wijn, dan nog is er genoeg reden om te gaan. In de lente rijden door het bergachtige met kaasboeren en olijfolie boerderijen voelt alsof je in Frankrijk of Italie bent.

Maar dan de opgepoetste versie. En nieuw avontuur en ruige natuur in het vooruitzicht.

Lake Tahoe en Yosemite Park binnenkort op de blog dus stay tuned!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *