Hoe je goedkoop eerste klas naar Parijs reist?

De liefde is én in november jarig én dol op Parijs én op kerstmarkten. En oja, het najaar is een van mijn favoriete momenten om door deze stad te wandelen. Allemaal perfecte excuses om een tripje naar Parijs te plannen. We gaan een dagje heen en weer en vertrekken zo vroeg mogelijk. Wist je dat je juist dan de beste kans maakt om goedkoop eerste klas te reizen?

Normaal gesproken reis ik tweede klas, hoewel ik natuurlijk ook graag de voordeeltjes zou willen van ‘premier classe’. Maar net als de meeste mensen besteed ik de dure toeslag liever aan een lekkere lunch in Parijs. Dit dacht ik in ieder geval totdat ik las dat je, als je met twee of meer personen reist, voor iets meer eerste klas zit. En ook nog eens te eten krijgt.

Vroege vogels reizen luxe

Goed te weten is dat de aanbieding, je kiest voor een premium mini ticket, vooral in de ochtenduren verkrijgbaar is. Dat klinkt erger dan het is, want wist  je dat je dan ontbijt krijgt? Wij werden de eerste keer verrast en sloegen over, omdat we geen idee hadden dat het bij het ticket inbegrepen was. Het is maar dat je het weet.

Talks & Treasures - hoe je goedkoop eerste klas naar Parijs reist

Dus als je toch al van plan was om de Thalys te pakken, loont het om de data en tijden af te struinen voor een luxe zitplaats. Al is het maar voor de heenreis.

Nu alleen nog uitzoeken waar deze keer te lunchen en bij welke kerstmarkt we ons dagje Parijs gaan afsluiten. Tips zijn welkom!

De vorige keer dat ik met oudste een dagje shoppen in Parijs deed. Parijs in het najaar vanaf het dakterras.

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met de Thalys. Met het Premium Mini Tarief reis je goedkoper eerste klas naar Parijs of Brussel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *