Hoe reken je snel het gewicht om bij recepten met Amerikaanse hoeveelheden?

Je kent ze vast wel, prachtige food foto’s op Pinterest en Instagram. Met de meest mooie en lekker uitziende gerechten uit heel de wereld. Een klik verder lees je het recept. Even scrollen naar beneden staan de ingrediënten. Vervolgens op zoek ga naar de juiste hoeveelheden.

Maar hoeveel gram is 1 oz of 1 lb?

Omrekenen naar Nederlands gewicht

Omdat ik niet wekelijks recepten van Amerikaanse websites maak, vergeet ik telkens de hoeveelheid. Heel suf. Vorige week maakte ik drie gerechten waarvoor ik telkens het gewicht moest omrekenen. Toen was het tijd voor een snelle omrekenapp.

Ik vond Unit Converter en die app blijkt zo handig!

Naast gewicht is er een tab voor kookinstructies, zodat ik nu ook weet hoeveel milliliter een cup is. Normaal gesproken gokte ik maar wat waardoor het soms een tikje te zout, zuur of sterk was. Dan deed ik een volgende keer iets meer of minder.

Dat is niet meer nodig!

Je zal me niet snel horen over handige apps, behalve Waze, maar deze is onmisbaar voor alle kokkies die Pinterest afstruinen voor recepten.

Verder heeft deze app omrekenopties voor allerlei metrische vraagstukken waar ik nooit mee bezig ben. Maar jij misschien wel.

Het is maar dat je het weet!

Fijne recepten om deze app mee te testen.

Beeld homepage: Half Baked Harvest

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *