Herfst op tafel: 5 gerechten ter inspiratie

Even schakelen na de salades in de lente en de zomerse BBQ’s: wat zetten we met de herfst op tafel? Ik heb een voorkeur voor soepen en ovenschotels, maar daar is de familie het niet altijd mee eens. Het is ook niet erg praktisch nu de meiden allebei rond etenstijd trainen. Dat betekent dat ze vier dagen per week (heel erg) vroeg eten.

Daardoor kan ik kiezen uit: op tijd de keuken in, iets makkelijks of iets opwarmen. Voor de eerste twee varianten zocht ik recepten van het seizoen. In een poging de meiden nog iets mee te geven van het bestaan van seizoensgroenten, zoals de verschillende kolen, knollen en pompoen.

5x herfst op tafel

Bloemkool kip-curry stoofpot

En dan ook nog eens in de keto-variant. Voor wie net als ik na de zomervakantie weer in vorm moet komen. Vorige week zette ik deze kip curry met bloemkool stoofpot op tafel en dat ging er goed in bij de huisgenoten. De volgende dag was het restje voor het kind dat rond etenstijd moest sporten.

Stevige herfstsoep

Met ui, wortel, pompoen of bloemkool wordt deze soep in een handomdraai een stevige herfstsoep waar je met gemak een voetbaltraining op volhoudt. Of waar je na de training of fietstocht uit je werk van opwarmt. Altijd een goed recept als je het mij vraagt.

Hotdog met zuurkool en ui

Voor de snelle variant op dagen dat je geen zin of weinig tijd hebt. De truc om het echt lekker te maken: verse worst (knak, maar een Duitse worst is ook een optie), verse zuurkool (ja, want veel lekkerder) en een goed vers (Surinaams) broodje (want die voorverpakte kleffe dingen zijn te smal en te klef). Uitje erbij bakken voor de liefhebbers en klaar ben je.

Spaghetti pompoen bolognese

Hoe makkelijk is dit recept als je nog een portie de bolognesesaus in de vriezer hebt? En je er op tijd aan denkt om

1. de bijzondere spaghettipompoen in huis te halen

2. deze een uur voor je aan tafel wil in de oven te zetten.

Dan is dit pompoenrecept ideaal voor een gezin waar het rond etenstijd spitsuur is.

Plaatpizza met vijgen

Het hoeft allemaal niet heel ingewikkeld om lekker te zijn. Ook zonder zelfgemaakt deeg zorgen verse serranoham en vijgen voor een vleugje herfst. Deze plaatpizza, glaasje wijn en je weekend kan beginnen.

Wat kook jij het liefst met de herfst?

MeerĀ snel en makkelijke herfst recepten

Beeld homepage: Uit Paulines Keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *