Santa Cruz tips: vakantiehuis, surfen en drankjes in Pleasure Point

De liefde had Santa Cruz op de kaart gezet voor onze roadtrip door Californië. Voor de zon, de zee en een paar surflessen op de golven van de oceaan. We zochten er een bizar goed huis bij en vonden het niet meer dan logisch dat onze ‘surf shack’ in een relaxte wijk stond met de naam Pleasure Point.

Na wandelingen door Yosemite Park, een terugreis naar de kust via Carmel by the Sea, de HighWay 1 en opnieuw de natuur in bij Big Sur (blogs volgen hopelijk dit jaar nog) kwam Santa Cruz als geroepen.

We verbleven drie dagen op deze heerlijke plek waar:

  • jongste leerde golfsurfen als een pro
  • de liefde vooral met haar (en een zeehondje) in het water lag te wachten op golven
  • oudste optimaal profiteerde van de wifi en winkels
  • ik in mijn culinaire nopjes was met koffie, drankjes en goed eten.

Als kers (of beter wortel) op de taart vierde ik mijn verjaardag in Pleasure Point en proostte ik met Mumm Napa-bubbels die ik sinds het laatste relaxverblijf in Calistoga meesjouwde.

Hoe goed kan je het hebben?

De fijnste tips en leuke adresjes voor Santa Cruz

Surfy vakantiehuis

Allereerst, het huis. Onze (luxe) ‘surf shack’ met de naam Oasis vonden we via Airbnb. Na de reservering bleek het vakantiehuis niet alleen in surfy wijk Pleasure Point te liggen, maar ook nog eens in de straat waar Jack O’Neill (de man van de wetsuits) woonde. In ons vakantiehuis lagen geheel in stijl twee surfplanken en surfpakken.

Het huis heeft naast een tuin, nog twee terrassen en een dakterras, zodat je altijd en overal van de zon kan genieten.

Of juist niet, maar net wat je wil. Een hoog nooit-meer-naar-huis-gehalte, zeg maar.

Surflessen

De liefde boekte in Nederland eerst de surflessen voor zichzelf en jongste en ging daarna op zoek naar het vakantiehuis. Hoe toevallig is het dat Surf School Santa Cruz aan de ene van het huis ligt en de oceaan aan de andere kant? In ieder geval was het heel handig dat onze surfbabe niet ver hoefde te sjouwen met haar plank.

Instructeur Max leerde de twee hoe je op de plank springt en wanneer je de beste golf neemt. De rest van ons verblijf hebben ze talloze kansen gepakt om zo vaak mogelijk op de plank te staan.

Oudste en ik maakten vooral foto’s en filmpjes. De zwarte puntjes op zee zijn geen eenden, maar surfers die op een golf wachtten.

En wie niet surft, die supt. Deze dame is wel heel stoer, in bikini (zo warm was de zee niet) en met hond op de plank (#lifegoals). Je ziet veel jong maar zeker ook oud in of op het water voor een rondje surfen na het werk of juist daarvoor. Op het strandje bij het huis van Jack O’Neill (beeld homepage en hieronder) zagen we een vrouw van rond de 60 surfen en een nog oudere local met zijn plank het water in gaan. Die relaxte surfsfeer was de perfecte afwisseling in onze roadtrip op dat moment.

Winkels en drankjes

Na de lunch doken oudste en ik het winkelcentrum in dat, hoe handig weer, vlakbij lag. Een shoprondje Target, Macy’s en een ‘thriftshop’ stond nog op haar wishlist. Die avond gingen de liefde en ik na lange tijd weer eens zonder de meiden uit eten. We proostten we alvast op mijn verjaardag in een heerlijk restaurant met wijnbar.

Ze verkochten er de wijn van Scribe Winery, het wijnhuis dat op mijn lijstje stond voor Sonoma. En waarvan ik natuurlijk een fles mee naar huis had moeten nemen.

De volgende ochtend ging ik met de liefde en jongste naar wat gezelligere hotspots op en richting 41st Avenue. In deze buurt vind je verschillende surfwinkels waar je planken of pakken kunt huren (wij huurden bij Freeline Surf), kledingwinkeltjes, restaurantjes en de hippe koffie hotspots als Verve Coffee en Cat & Cloud Coffee op de hoek van onze straat.

Rond lunchtijd reden we naar het centrum voor een rondje Boardwalk, het oudste actieve pretpark aan zee. Die woensdag waren er nauwelijks mensen en er waren maar weinig attracties open. Gelukkig. Ik ben geen pretparkenmens, hoewel ik deze in ieder geval nog heel mooi vond om te zien. Net als de verlaten strandwachthuisjes.

Natuurlijk werd er weer gegeten de laatste dag dat we er waren. Dit keer bij The Picknick Basket. De sandwiches zijn daar net zo geweldig als ze in de map van het vakantiehuis werden beschreven.

Na ontbijt met de knappe verjaardagstaart en feestelijke bubbels, brachten we de andere helft van de taart naar de overburen en vertrokken we via de HighWay1 naar San Francisco.

Hier lees je meer over onze roadtrip door Californië.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *